Blue Radix wil opschalen na kapitaalinjectie ondersteund door 400 telers

Navus Ventures en Investeringscoöperatie Horticoop investeren in Blue Radix. Blue Radix, specialist in autonoom telen, gaat met de investering naar eigen zeggen 'een nieuwe fase in'. Sinds de oprichting in 2019 werkt het bedrijf nauw samen met telers om de waarde van AI-gedreven en autonoom telen te ontsluiten. 

Blue Radix heeft in 2021 Crop Controller op de markt gebracht om de teeltstrategie van de teler te optimaliseren en met de praktische inzet van AI te realiseren, zonder menselijke tussenkomst. De waarde ervan is bewezen in veel verschillende kassen in 13 verschillende landen en meerdere klimaatomstandigheden.

"Sinds de marktintroductie van Crop Controller werken we intensief samen met veel toonaangevende glastuinbouwbedrijven", zegt Ronald Hoek, CEO en mede-oprichter van Blue Radix. "Telers ervaren aanzienlijke verbeteringen in productie en kwaliteit, terwijl ze tot 4 keer meer hectares  kunnen aansturen en gelijktijdig de kosten verlagen. We zijn dankbaar voor de voortdurende steun en het vertrouwen van onze klanten. Dankzij hun inzichten en feedback kunnen we deze belangrijke verbeteringen doorvoeren in onze technologie. Het is zo'n compliment om van telers te horen dat ze volledig vertrouwen op ons systeem, 24/7, waardoor ze hun handen vrijmaken om meer hectares te managen en andere aspecten van de dagelijkse activiteiten te verbeteren."

Van links naar rechts: Laurens van der Spek (COO), Ronald Hoek (CEO) en Rudolf de Vetten (CPO)

Klaar om op te schalen
Het systeem is klaar om op te schalen. Crop Controller is geschikt voor elke kas met een klimaatcomputer en internetverbinding. De missie van Blue Radix is om telers in staat te stellen het maximale uit hun data te halen en hun resultaten te optimaliseren met de praktische toepassing van kunstmatige intelligentie. "Wij vinden dat telers hun kennis en ervaring op de meest efficiënte manier moeten kunnen inzetten, zonder dat ze data met anderen hoeven te delen. Crop Controller helpt hen om precies dat te realiseren. Dit is cruciaal omdat ervaren telers merkbaar steeds schaarser worden", vult Laurens van der Spek, COO en medeoprichter, aan.

"En we zijn nog maar net begonnen", zegt Rudolf de Vetten, CPO en medeoprichter, over de grote impuls die deze nieuwe investeringen geven aan productontwikkeling. "We doen dit ook niet alleen. Wij geloven in een open ecosysteem waarbij telers kunnen kiezen wat het beste bij hen past en dat moeten we samen met onze partners en andere toeleveranciers mogelijk maken."

400 glastuinbouwbedrijven investeren
Horticoop investeert namens 400 tuinbouwbedrijven actief in bedrijven die een positieve bijdrage leveren aan de tuinbouwsector. Blue Radix sluit daar volledig op aan. Steven van Nieuwenhuijzen, CEO van Horticoop: “Blue Radix is koploper op het gebied van toegepaste kunstmatige intelligentie in de glastuinbouw. Bij Horticoop geloven we dat een versnelde technologische ontwikkeling noodzakelijk is om een nog duurzamere en productievere toekomst van de glastuinbouw mogelijk te maken."

"We zijn dan ook verheugd met deze uitbreiding van ons portfolio. Op deze manier zijn we, samen met onze leden, nauw betrokken bij AI-ontwikkelingen die de gehele sector ten goede komen. De investering kenmerkt de essentie van onze coöperatie: gezamenlijk investeren in de toekomst van de tuinbouwsector.”

Meer dan een dataplatform
"Blue Radix past perfect in ons portfolio met bedrijven, die zich richten op duurzame oplossingen op het gebied van voedsel en energie", zegt Eduard Meijer, directeur van Navus Ventures. "Wij zien kastechnologie als een belangrijke aanjager van efficiënte en duurzame voedselproductie. Blue Radix brengt operationele intelligentie en energie-efficiëntie naar de kas en gaat veel verder dan andere dataplatforms bij het inzetten van data in praktische toepassingen."

"Met de 10-jarige geschiedenis van het Blue Radix-team in AI-gedreven energiemanagement en hun bewezen staat van dienst in teeltmanagement, zijn we blij om het bedrijf zowel financieel als met onze kennis en netwerk te ondersteunen. Samen maken we wereldwijd impact op het gebied van duurzame voedselproductie en energiebeheer."

Voor meer informatie:
Blue Radix
Van Nelleweg 1
3044 BC Rotterdam
T: +31 6 5343 3839
info@blue-radix.com 
www.blue-radix.com 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.