Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Grote brand bij kassencomplex Etten-Leur

Afgelopen nacht is tijdens een grote brand een kassencomplex in Etten-Leur flink beschadigd geraakt. Het afgebrande deel van het kassencomplex betreft de opslagloods. Het gaat om een bedrijf aan de Bankenstraat waar tuinplanten gestekt en gekweekt worden. 

Deze loods bevatte veel brandbaar materiaal en had totaal 1.000 zonnepanelen op het dak. Een derde hiervan (ongeveer 300 a 400 panelen) zijn verbrand. Dat meldt de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant.

De brandweer laat aan Omroep Brabant weten dat 'gelukkig het grootste deel van het complex behouden gebleven' is. De brand werd iets na middernacht gemeld. BN De Stem sprak de eigenaar. Die lag in een van de kantoren bij de loods te slapen en werd wakker van knallen. De schade loopt volgens de teler 'in de tonnen'. 

Op sociale media en bij regionale media zijn beelden van de brand te zien. Restanten van de zonnepanelen die in brand vlogen zijn tot 1000 meter van de brand teruggevonden. Volgens de brandweer zijn die restanten niet giftig. Wel moet er voorzichtig mee worden omgesprongen.

Bron: VRMB, Omroep Brabant, BN De Stem