Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Mariska Dreschler:

"Meer dan 525 stands op GreenTech Amsterdam"

Tholen - Met 525 stands maakt tuinbouwbeurs GreenTech dit jaar een flinke groei door. “Chemievrij telen en energie zijn thema’s die erg leven in de sector, en ook zien we dat biodiversiteit en sociaal verantwoordelijk ondernemen steeds belangrijker worden in de sector. Voor toeleveranciers geldt tegenwoordig bovendien dat duurzaamheid niet alleen iets is om te leveren, maar ook om zelf te doen”, vertelt Mariska Dreschler, Director Horticulture – GreenTech Global.

Nog een maand te gaan en dan verandert de Amsterdamse RAI weer in het wereldwijde centrum van de tuinbouw. Tuinbouwbeurs GreenTech, die van 13-15 juni plaatsvindt, is dit jaar een hal groter dan vorig jaar, om ruimte te bieden aan het groeiende aantal standhouders. “Je merkt dat er een nieuw elan gaande is en dat bedrijven sterk aan het vernieuwen zijn”, vertelt Mariska. “Daarbij gaat het niet alleen meer om de oplossingen die bedrijven ontwikkelen, maar ook om hoe ze zelf ondernemen. “Als toeleverancier moet je eigen bedrijf ook duurzaam en sociaal verantwoord ingericht zijn.” Dit jaar was er veel aandacht voor geïntegreerd telen (IPM), (hernieuwbare) energie, een zero footprint en hoe te besparen zonder kwaliteit van je product kwijt te raken. “AI en robotics blijven vanwege de arbeidstekorten natuurlijk een groot onderwerp en biodiversiteit is ook een topic aan het worden.”

Qua bezoekers lopen de aanmeldingen op in de maand voorafgaand aan de beurs. Mariska vertelt een opvallend hoog aantal aanmeldingen te hebben gehad van handelsmissies, van Zuid-Korea en China tot Canada, Amerika, tot Roemenië en Bulgarije. “We werken samen met alle relevante Nederlandse partijen uit de tuinbouw zoals Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen, RVO, AVAG en de DGD.” 


Voor het eerst dit jaar is toegang tot de beurs kosteloos voor diegene die door een exposant uitgenodigd wordt, en kunnen andere bezoekers tegen betaling een ticket kopen. “Deels is dat om de kwaliteit van de bezoekers te verhogen”, vertelt Mariska, “maar ook om de kwaliteit van de kennisprogramma’s te waarborgen. Veel aandacht wordt besteed aan de samenstelling hiervan, alsmede aan de paviljoens rondom Renewables en Robotics, om de show voor de bezoeker zo aantrekkelijk mogelijk te maken.” 

Met verschillende subprogramma’s wordt daarnaast nog aandacht gegeven aan trends en nieuwe initiatieven in de tuinbouw. Zo is momenteel financiering in de tuinbouw een belangrijk onderwerp, zowel voor telers als voor toeleveranciers. Als antwoord daarop wordt een ‘GreenTech Start-up Meets Investors’ challenge georganiseerd, waarbij start-ups hun concept kunnen pitchen aan potentiële investeerders. Het cannabispaviljoen is uitgebreid tot een focus op inhoudsstoffen, waar technologieën worden getoond die voor meerdere gewassen geschikt zijn. “Dit is vanwege de Nederlandse wet- en regelgeving en omdat we zien dat de vraag naar inhoudsstoffen groeit in onder andere de smaak, gezondheid, beauty industrie en de bedekte teelt die daar een belangrijke bijdrage aan kan leveren.”

Verder wordt ook de connectie met partijen buiten de tuinbouw gezocht op de ‘Powerday’, waarbij Nederlandse en internationale telers uitgenodigd worden voor een programma met de focus op de duurzame voedselproductie van de toekomst.

“We staan nu op 525 stands en dat zullen er misschien nog wat meer worden, maar waar we vooral blij mee zijn is dat we 525 fantastische marktleiders en innovators hebben staan waarmee bezoekers in contact kunnen gaan. We zijn enorm trots op deze partijen, die allemaal internationaal actief zijn en op hun stand ook weer de nieuwe kennis laten zien die ze wereldwijd hebben opgedaan. Het zijn allemaal partijen waarvan ik verwacht dat ze een goede beurs kunnen draaien.”

Voor meer informatie:
GreenTech

www.greentech.nl