Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Jacht op de rusttijden vrachtwagenchauffeurs

De jacht op de rusttijden van vrachtwagenchauffeurs is in volle gang, omdat sommigen van hen een mensonterend bestaan leiden in hun cabine. Dit blijkt uit een artikel van De Telegraaf. Het rapporteert over de schendingen van de rusttijdenregeling en de slechte omstandigheden waarin sommige chauffeurs leven tijdens hun rustpauzes.

Volgens de regelgeving moeten vrachtwagenchauffeurs voldoende rust krijgen om vermoeidheid te voorkomen en de verkeersveiligheid te waarborgen. Echter, de praktijk blijkt anders. Veel chauffeurs hebben moeite om geschikte rustplaatsen te vinden, waardoor ze gedwongen zijn om hun rusttijden door te brengen in hun vrachtwagencabine. Dit leidt tot onhygiƫnische en oncomfortabele omstandigheden, met beperkte toegang tot sanitaire voorzieningen en geen mogelijkheid om zich fatsoenlijk te kunnen wassen.

Bovendien worden chauffeurs vaak onder druk gezet om hun rusttijden te verkorten of volledig over te slaan, wat leidt tot vermoeidheid en een verhoogd risico op ongevallen. De inspectiediensten proberen de naleving van de regels te handhaven, maar het blijkt moeilijk om alle overtredingen op te sporen en te bestraffen. 

bron: De Telegraaf

Publicatiedatum: