Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Matthias Büskens, Fruchtvertrieb Büskens GmbH:

"Goede prijzen voor vollegrondssla zullen waarschijnlijk snel terugkeren naar het gebruikelijke niveau"

De oogst van vollegrondsla komt dit jaar langzaam maar zeker op gang in de regio Niederrhein. "In het hele assortiment, of het nu gaat om ijsbergsla of bonte sla, is de teelt goed, stevig en stabiel. Door het natte en koude weer heeft iedereen later geplant, waardoor we nu ongeveer twee weken achterlopen op het gebruikelijke schema", beschrijft Matthias Büskens, groentehandelaar uit Kerken en leverancier aan regionale horeca en grootverbruikers. 

Volgens hem zijn de prijzen in de hele slasector momenteel tevredenstellend. "Er worden goede prijzen gehaald voor zowel ijsbergsla als bonte sla en dit zal zich waarschijnlijk snel weer op het gebruikelijke niveau stabiliseren", vervolgt Büskens, die ook wijst op de sterke stijging van de teeltkosten.

Rechts: Matthias Büskens op de klanten- en telersdag van ZON in Venlo, waarmee hij al jaren nauw samenwerkt.

Krimpende vrije markt
In vergelijking met andere regionale gewassen is de afzet van regionale vollegrondssla volgens hem nog redelijk rendabel, zelfs voor middelgrote handelsbedrijven. "Asperges en aardbeien worden steeds vaker rechtstreeks van de teler geleverd. Sla daarentegen komt nog steeds via regionale leveranciers bij de handel of horeca terecht", aldus de horecaleverancier.

"Toch wint ook hier de vrije markt aan belang, omdat steeds meer volume naar vaste inkoopprogramma's gaat. Helaas bepalen de grote bedrijven meer en meer de markt", besluit Büskens, die het familiebedrijf in tweede generatie runt.

Voor meer informatie:
Matthias Büskens
Fruchtvertrieb Büskens
Eyller Straße 87
D-47647 Kerken, Duitsland
T: +49 (0)2833 2088
fruchtvertrieb-buskens-gmbh.business.site

Publicatiedatum: