Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Schade aan kas na grote brand caravanstalling Bleiswijk, brand slaat niet over

Een caravanstalling tussen de kassen in Bleiswijk is woensdagavond afgebrand. Niemand raakte gewond, maar de schade is groot. 

Teler Kees van Egmond, wiens bedrijf aan de brandende caravanstalling grenst, deed op Twitter live verslag van hoe hij zijn kas aan het beschermen was. Het glas sneuvelde door de hitte, ondanks dat de teler met water de gevel nat probeerde te houden. De schade is bij de verzekeraar gemeld en de kassenbouwer komt vandaag al inventariseren.

Pas na enkele uren was de zeer grote brand onder controle. De brandweer kon niet voorkomen dat zo'n driehonderd campers en caravans afbrandden.

Vuur slaat niet over naar kassen
De brandweer wist te voorkomen dat het vuur oversloeg naar omliggende kassen. De brandweer adviseerde die kassen dicht te houden. Op de kassen liggen zonnepanelen, die het door de hitte zouden kunnen begeven. “Als dat gebeurt, slaan er ook glasdeeltjes neer in de omgeving”, lichtte een woordvoerder van de brandweer toe aan RTV Lansingerland. “Vandaar dat we met man en macht proberen om uitbreiding van de brand te voorkomen.” 

Rijnmondveilig, het informatie- en waarschuwingsplatform van de gezamenlijke hulpdiensten voor informatie over risico’s, incidenten en rampen, waarschuwt voor verbrande brokstukken in de omgeving. 

Op (regionale) nieuwswebsites zijn veel beelden van de grote brand aan de Anjerweg te vinden. De stalling is onderdeel van de grote keten Stalling31. 

Bronnen: RTV Rijnmond, Nu.nl, RTV Lansingerland, AD