Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Topman bijt van zich af: "Winstmarges Europa juist onder druk"

Stakingen AH voorbij, maar moederbedrijf behaalt goed eerste kwartaal

Een dag na de officiële beëindiging van de stakingen bij Albert Heijn komt moederbedrijf Ahold Delhaize met de resultaten over het eerste kwartaal. De omzet van het supermarktbedrijf steeg 9,4 procent tot 21,6 miljard euro, en de nettowinst met 7 procent tot 593 miljoen euro, maar dit is, volgens topman Frans Muller, een vertekenend beeld.

De CEO wil dan ook niets weten van de kritiek naar aanleiding van de hoge winsten, terwijl consumentenprijzen maar lijken te stijgen. Hij gaf in een toelichting op de resultaten aan dat driekwart van de winst in de VS wordt behaald en de "winstmarges in Europa juist onder druk staan door energiekosten en stakingen bij Delhaize", zo schrijft het AD.

De stakingen in Nederland zijn in ieder geval officieel over. Gisteren werd bekend dat er een onderhandelingsresultaat is bereikt over de nieuwe cao Albert Heijn Logistiek met vakbonden FNV en CNV met een looptijd van een jaar. Hierin is onder meer een loonsverhoging van 10% afgesproken en blijven de overige arbeidsvoorwaarden voor bestaande én nieuwe collega’s van kracht. De vakbonden leggen het onderhandelingsresultaat voor aan hun leden. Marjon de Koning, VP Logistiek bij Albert Heijn: "Wij vinden goede arbeidsvoorwaarden voor iedereen belangrijk. Het onderhandelingsresultaat betekent een verdere verbetering van onze goede cao. We zijn blij dat we ons, samen met alle collega's, weer volledig kunnen richten op onze klanten."

Ondertussen gaf de topman bij de toelichting ook nogmaals aan dat franchiseren voor Delhaize de enige optie is. De plannen om alle winkels van Delhaize te verzelfstandigen krijgen de volledige steun van de directie van Ahold Delhaize. De multinational wil de efficiëntie verbeteren van de hele groep, en de plannen van Delhaize om ook de resterende 128 eigen winkels te verzelfstandigen maken daar deel van uit. "Vandaag zijn al 636 winkels in franchise", beklemtoont de CEO, en nu volledig overschakelen blijft de enige weg vooruit, zo schrijft Retail Detail.

Hier kunnen de volledige resultaten van Ahold Delhaize worden bekeken

Publicatiedatum: