Hoe breng je de laatste pompoenen en Spaanse aardbeien aan de man?

Tholen - In het voorjaar nog pompoenen verkopen? "Als je ze leuk presenteert lukt dat heus echt wel," vertelt versmanager Bram van der Marel van PLUS Benthuizen. Hij tikte een oud bolderkarretje op de kop, legde alle pompoenen erin en zette het geheel op een prominente plek op de AGF-afdeling. Voilà, ook de allerlaatste pompoenen werden vlot verkocht. Nu het nieuwe seizoen Nederlandse aardbeien op uitbarsten staat, deed hij zijn best om de laatste Spaanse aardbeien uit te zwaaien.

Opmerkelijke drive van een nieuweling in de AGF-wereld. Bram kwam in september 2022 in dienst bij PLUS. “Eerst als orderpicker, maar toen ik de kans kreeg om op de AGF-afdeling aan de slag te gaan, heb ik dat meteen gedaan. Al die verschillende soorten groenten en fruit en alle kleuren, dat vond ik veel leuker om mee te werken en ik houd ervan om dingen mooi te presenteren. Op de AGF-afdeling kan je daar heel veel mee doen”, vertelt hij. Bram kon al snel doorgroeien tot versmanager en heeft ook besloten om de opleiding tot retail manager te gaan volgen.

Bram wist eigenlijk helemaal niets over AGF toen hij startte, maar kreeg een spoedcursus van Reinier Punt, store manager bij SanLucar. “Hij is echt een mentor, ik heb al heel veel van hem geleerd”, vertelt Bram. SanLucar is al langere tijd leverancier van PLUS Benthuizen. Het was even spannend of dat zo zou blijven, want de winkel ging onlangs over van franchise naar PLUS filiaal. Dat heeft grote gevolgen voor de AGF-afdeling. Bram: “Het was even onduidelijk wat dat zou gaan betekenen. Veel eigen toeleveranciers moesten verdwijnen, maar gelukkig kan SanLucar aanblijven. De premium kwaliteit past bij een formule als PLUS en SanLucar is daardoor een waardevole toevoeging. We mogen ook onze eigen presentaties en schappenplannen maken.”

Hij vind het fijn dat hij de AGF-afdeling een persoonlijk tintje kan blijven meegeven. Foto’s van presentaties deelt hij met gelijkgestemde collega’s in Whatsappgroepen en op LinkedIn. “Zo leren we en inspireren we elkaar”, besluit Bram. Het is een activiteit die in de ‘vrije’ uurtjes wordt opgepakt. “Het logistieke proces gaat altijd voor, maar als ik even tijd heb probeer ik iets extra’s te doen op de AGF-afdeling.”

PLUS Benthuizen
Prins Willem Alexanderplein 7
2731 EJ Benthuizen
FB PLUS Benthuizen


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.