Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Sensoren CARA MET nu op íedere klimaatcomputer aan te sluiten"

Tholen - Wat zich allemaal exact afspeelt in de wortelzone van een plant is voor velen nog altijd een raadsel. Toch is het essentieel om als teler te weten wat er in het substraat of de bodem gebeurt. Volgens Sense NL kan aan de hand van gedetailleerde en betrouwbare data over EC, watergehalte en temperatuur de irrigatie- en bemestingsstrategie worden geoptimaliseerd en kan het gewas naar een hoger niveau worden getild.


Winelis Kavelaars met de Modbus 

Met de CARA MET-sensoren van SenseNL krijgen telers inzicht in de wortelzone. Het bedrijf werkt met diverse bedrijven in de sector om de sensoren te koppelen aan klimaatcomputers. “Dat kan in de cloud via een API,” vertelt Winelis Kavelaars. “Sommige bedrijven willen graag onze sensoren gebruiken, maar vinden de cloud te risicovol en kiezen voor de wel bekende bedrade connectie.”

Ook ondersteunen sommige leveranciers van oude klimaatcomputers de moderne API-verbinden niet en kunnen alleen via een Modbus-interface sensordata uitlezen.

SenseNL heeft goed naar haar klanten geluisterd en heeft een Modbus-controller ontwikkeld zodat haar sensoren nu op iedere klimaatcomputer aangesloten kunnen worden. “Elke teler wil weten hoe de situatie is in de wortelzone en door het laatste stukje bedraad te maken, kunnen we een grotere groep telers tegemoetkomen met de wens om onze sensordata in hun eigen klimaatcomputer te volgen.”

De nieuwe Modbus-controller is klaar om binnenkort uitgerold te worden. De eerste testen lopen al, en wordt binnenkort uitgebreid gedemonstreerd bij TomatoWorld met een Hoogendoorn klimaatcomputer.

Maar ook met Argus, Priva, Sercom of Ridder klimaatcomputers kunnen de CARA MET-sensoren van SenseNL gekoppeld worden. “En dan is de planning om het voor de zomer naar de markt te brengen.”

“Ook interessant te melden, de CARA MET-sensoren wordt op dit moment ook gekoppeld aan meerdere data driven platforms die gespecialiseerd zijn in het autonoom telen."

Voor meer informatie:
SenseNL BV
Ambachtsweg 41F
2641KT Pijnacker
Tel: +31 (0)85 876 89 09
www.sensenl.com