Montdorensis en Orius sneller op oorlogssterkte dankzij nieuwe voeding

Het bijvoeren van roofmijten en roofwantsen met Power Food is een ontwikkeling in de biologische gewasbescherming. Royal Brinkman meldt dat de resultaten onder glas goed zijn en dat de populatie natuurlijke vijanden sneller op oorlogssterkte is. Plagen als trips, witte vlieg en spint zijn hierdoor beter biologisch te bestrijden zonder chemische correcties.

Sinds de eerste introductie in 2015 is het voedingsdieet flink verbeterd. Royal Brinkman introduceert nu Power Food 3.0, een beter voedingsdieet voor o.a. Montdorensis en Orius waardoor een twee keer zo snelle populatieopbouw in het gewas plaatsvindt. 

Sinds 2015 werkt Royal Brinkman samen met Agrobío aan een strategie om natuurlijke vijanden bij te voeren. Het doel hiervan is om in het gewas een hoge populatie natuurlijke vijanden op te bouwen die al klaarstaan om schadelijke insecten te bestrijden, op het moment dat de eerste trips, spint of witte vlieg verschijnt. Dit heeft geleid tot de introductie van Power Food.


Power Food Plus 3.0

Het bijvoeren van de roofmijt T. Montdorensis met Power Food verliep  goed, maar de tripsbestrijding in gewassen met weinig stuifmeel bleef moeizaam. Daarvoor werd drie jaar geleden door Agrobío Power Food Plus ontwikkeld. Een voedingsdieet dat speciaal geschikt is om Orius laevigatus bij te voeren in de effectieve bestrijding van met name trips. Het bijvoeren van natuurlijke vijanden met voermijten is een stap voorwaarts en de resultaten van biologische gewasbescherming zijn de afgelopen jaren verbeterd.

Versnelde populatieopbouw
Royal Brinkman zet in samenwerking met Agrobío nu weer een nieuwe stap in de ontwikkeling van bijvoertechnieken met Power Food 3.0 en Power Food Plus 3.0. Dit Power Food bevat een nieuwe mix van voermijten met verschillende ingrediënten, die zorgen voor een betere ontwikkeling van roofmijten en roofwantsen in het gewas. De samenstelling van dit speciaal ontwikkelde bijvoerproduct is uniek en dat geldt ook voor de werkzaamheid.

Power Food 3.0 is geschikt voor het bijvoeren van de roofmijten Transeius montdorensis en Amblyseius swirskii. Power Food Plus 3.0 is bedoeld om, naast roofmijten, ook Orius laevigatus bij te voeren. Orius wordt met name ingezet bij zwaardere trips aantastingen.

In recente proeven in chrysant zijn tot twee keer hogere resultaten bereikt ten opzichte van Power Food producten die tot op heden werden ingezet.

“Royal Brinkman doet er alles aan om natuurlijke vijanden in het gewas van de teler zo goed mogelijk te laten ontwikkelen. De introductie van deze twee vernieuwde bijvoerproducten bieden grote kansen om deze biologische strategie verder vorm te geven”, aldus Productmanager gewasbescherming Henk van Daalen.

Power Food 3.0 en Power Food Plus 3.0 zullen de bestaande Power Food producten vervangen en zijn beide verkrijgbaar in een 5 liter zak.

Voor meer informatie:
Royal Brinkman
info@royalbrinkman.nl  
www.royalbrinkman.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.