Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Viscon verwelkomt nieuwe CEO

Per 1 mei is Charlotte Langerak- Visser als familielid uit de derde generatie benoemd tot nieuwe CEO van Viscon Group. Charlotte heeft het stokje overgenomen van René de Vos, die ruim 32 jaar lang meebouwde aan het succes van de Viscon Group, waarvan 27 jaar in zijn rol als directielid & CEO. Viscon meldt dat René zal aanblijven in de rol van adviseur voor een overdracht en betrokken blijft binnen de Viscon Group als aandeelhouder. 


René de Vos draagt het stokje over aan de nieuwe CEO Charlotte Langerak - Visser 

Voor Viscon Group is een nieuw seizoen aangebroken, waarbij het bedrijf zich klaarmaakt voor verdere groei. De Agro & Food markt verandert door de toetreding van investeerders en private equity-partijen en dit levert nieuwe kansen op voor bedrijven zoals Viscon.

"De markt vraagt om een steeds verder geïntegreerde aanpak van projecten, die niet alleen machineautomatisering omvat, maar waarin ook software en data een steeds belangrijkere rol spelen.
 Ontwikkelingen in AI, software, vision en robotica bieden talloze nieuwe mogelijkheden. Het steeds meer kunnen zien en weten van een product biedt allerlei nieuwe mogelijkheden op het gebied van kwaliteit, traceerbaarheid en de verwerking van het product."


Het huidige bestuur van links naar rechts: Wim Jan Groothuijs (CCO), Charlotte Langerak (CEO) en Erik de Jonge (COO) 

Bestuur aangevuld
Charlotte is inmiddels 13 jaar werkzaam bij de Viscon Group en vervult sinds 2012 management- en directierollen. Ze heeft hierin haar kracht laten zien op het gebied van organisatie- en marktontwikkelingen. Sinds haar toetreden tot het bestuur in december 2020 heeft ze succesvolle veranderingen doorgevoerd in de strategie en structuur van de organisatie.

Ze gelooft dat het bedrijf met inmiddels 350 medewerkers nog veel potentieel heeft om te groeien. Met die gedachte heeft ze de afgelopen periode als directielid al verschillende stappen gezet om het familiebedrijf verder te versterken. Een belangrijk onderdeel hiervan was het aanvullen van het bestuur met ervaren bestuurders. Erik de Jonge schoof aan als COO en meest recentelijk heeft Wim Jan Groothuijs zich bij het bestuur gevoegd als CCO. Samen met deze bestuursleden is een nieuwe lijn ingezet.

Charlotte: “Ik geloof in de kracht van een goed team. Door de juiste kennis in huis te halen, zorgen we samen voor een organisatie die de Agro- en Foodmarkt duurzaam kan blijven bedienen. Viscon heeft een ijzersterk DNA in ondernemerschap en innovatie en dat behouden heeft prioriteit voor het nieuwe bestuur."

"Een sterk business development team krijgt daarmee ook alle resources om nieuwe technologie en ontwikkelingen te monitoren en om te zetten in nieuwe producten. Viscon heeft uitvinden en ondernemen altijd geprioriteerd en ook de volgende generatie gaat hier voortvarend mee aan de slag.”

Met behoud van al het goede en met openheid naar inzicht en talent van buiten gaat Viscon Group de toekomst in. Met oplossingen in thema’s zoals voedselzekerheid, herbebossing, dierenwelzijn, kwaliteit van plantaardig uitgangsmateriaal, insectenkweek en voedselveiligheid is Viscon klaar voor het seizoen dat voor ons ligt.

Voor meer informatie:
Viscon Group
Mijlweg 18
3295 KH ‘s-Gravendeel
Tel: +31 (0) 78 673 9898
[email protected]  
www.viscongroup.eu  

Publicatiedatum: