Hebes Kinne-Frukt

"Groenteprijzen op achtbaan in Zweden"

Zweedse consumenten kunnen zich verheugen op meer betaalbare prijzen voor zomerfruit, maar dat kan niet worden gezegd van groenten. "Groenten zitten op zijn zachtst gezegd in een achtbaan. Vooral voor paprika's en tomaten hebben we torenhoge prijzen gehad. Maar we zien nu dat de prijzen dalen door grotere hoeveelheden uit Nederland, terwijl er ook lokale Zweedse tomaten beschikbaar komen", zegt Kristoffer Löfgren, de zopas aangestelde managing partner van de Zweedse importeur en distributeur Hebes Kinne-Frukt.


Kristoffer Löfgren, de nieuw aangestelde managing partner van de Zweedse importeur en distributeur Hebes Kinne-Frukt

De betere en lagere prijzen in Zweden, net voor de zomer, zijn goed nieuws voor de consument na een strenge winter. Tijdens deze winter hebben de zeer hoge groenteprijzen in Zweden bijgedragen aan de hoogste stijging van de voedselprijzen in het land in 72 jaar en de hoogste inflatie in 30 jaar. Volgens de consumentenprijsindex bedroeg de inflatie in Zweden in februari 12%, waardoor veel consumenten moeite hadden om de basisproducten te betalen.

"Toch hebben we gezien dat de fruitprijzen de afgelopen weken betaalbaar waren en we denken dat ze betaalbaar zullen blijven. We starten nu met de import van Belgische en Nederlandse aardbeien, waar veel vraag naar is. Over een paar weken kunnen we ook Zweedse aardbeien aanbieden. We zijn onlangs overgestapt op Spaanse meloenen en zullen in het weekend ook onze eerste nectarines, perziken en abrikozen binnenkrijgen", legt Löfgren uit.

Vooruitzichten voor de lente en de zomer
"We zien de afgelopen weken een goede omzet. Mits een goed prijsniveau en mooi weer met veel zonuren, denk ik dat er een goede kans is om veel fruit af te zetten", stelt Löfgren.

Hij maakt zich geen zorgen over mogelijke tekorten in de zomer door droogte in Spanje en Frankrijk. "Daar maken we ons voorlopig geen zorgen over. We vertrouwen erop dat onze inkopers oplossingen zullen vinden als het een probleem wordt. We hebben veel ervaring met dit soort situaties, en ik ben er gerust in dat we de juiste leveranciers hebben die ook ergens anders product kunnen halen."


Zweedse aardbeien onder het eigen merk Götegubbar

Een nieuwe partner, een nieuwe functie
Löfgren begon te werken in het magazijn van Hebe in Göteborg, direct na het beëindigen van de school toen hij 18 was. Nu is hij 25 en heeft zich opgewerkt tot een leider in het bedrijf. Hebe besloot hem te verwelkomen als partner en CEO voor de Hebe Kinne-Frukt vestiging in Lidköping. 

"Wat mij drijft, is dat elke dag voelt als een nieuw hoofdstuk. Er zijn altijd nieuwe mogelijkheden en problemen waarmee je te maken krijgt. In zo'n omgeving te werken, met een hoog tempo, gaat me goed af. Ik heb twee uitstekende mentoren gehad in Daniel en Roland, die heel goed voor me hebben gezorgd en me veel hebben geleerd. Het bedrijf zelf heeft een mooie ontwikkeling doorgemaakt en we staan nog maar aan het begin van onze reis. We hebben nog veel dingen die we willen doen, dus we moeten het stap voor stap doen. De toekomst ziet er veelbelovend uit", besluit Löfgren.

Voor meer informatie:
Kristoffer Löfgren
Kinne-Frukt
Tel: +46 510 48 55 50 (Zweden)
kristoffer.lofgren@kinnefrukt.se 
www.hebe.se 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.