Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Telers in steekproef controle aardgasverbruik 2021

Wie als Nederlandse glastuinbouwondernemer een e-mail van RVO heeft ontvangen met het verzoek om de energiejaarrekening van 2021 op te sturen, zit in de steekproef voor de controle van het aardgasverbruik van 2021. Dit is een stap in het proces van het CO2-sectorsysteem, meldt Glastuinbouw Nederland. 

Stuur energiejaarrekening op
Het is volgens de belangenbehartiger belangrijk dat de ondernemer in dat geval de energiejaarrekening opstuurt. Met het aardgasgebruik door de tuinbouwondernemer berekent RVO de CO2-uitstoot van de betreffende glastuinbouwondernemer en daarmee die van de totale glastuinbouwsector. De uitkomst geeft aan of de CO2-uitstoot van de sector onder of boven het afgesproken emissieplafond van 2021 ligt. En of de glastuinbouwer een heffing moet gaan betalen of niet.

Samenwerken aan klimaatdoelen
De glastuinbouwsector heeft afspraken gemaakt met de Rijksoverheid om de CO2-uitstoot van de sector te verminderen. Met de CO2-regeling en subsidies voor verduurzaming en innovatie werken glastuinbouw en Rijksoverheid samen aan de klimaatdoelen. En aan een toekomstbestendige sector. Ook is de CO2-regeling een tegenprestatie voor een lagere energiebelasting voor de glastuinbouw.

Kijk voor meer informatie op www.rvo.nl/co2-glastuinbouw.

Bron: Glastuinbouw Nederland 

Publicatiedatum: