Tuta absoluta ontdekt in negen ton uit Turkmenistan ingevoerde tomaten

De Russische autoriteiten hebben Tuta absoluta ontdekt in negen ton uit Turkmenistan ingevoerde tomaten. Dit is niet de eerste keer dat Russische landbouwinspecteurs tijdens inspecties van Turkmeense producten ongedierte hebben aangetroffen.

Tegelijkertijd is het aantal mensen in Turkmenistan dat medische hulp zoekt voor diarree toegenomen. Deskundigen leggen een verband met slechte douanecontroles en corruptie, waardoor groenten en fruit met ongedierte en insecten die zich vervolgens verspreiden, kunnen worden ingevoerd.

De Turkmeense regering beweert dat zij ongedierte in de land- en tuinbouw bestrijdt. Maar deskundigen dringen er bij de Turkmeense autoriteiten op aan de wereldwijde landbouwnormen te volgen, meer in de sector te investeren, lokale ondernemers en kleinschalige telers te steunen en de invoer van land- en tuinbouwproducten te beperken.

bron: rus.azathabar.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.