Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vintec eerste 'laag-risicomiddel' met uitbreiding via korte procedure

In april heeft het Ctgb voor het eerst een uitbreiding met kleine toepassing toegelaten op basis van de nieuwe administratieve route voor laag-risicomiddelen. Zo kon het middel snel voor twaalf extra toepassingen in zowel groente-, als fruitteelt beschikbaar worden gemaakt. De uitbreiding is gebaseerd op een eerdere toelating uit 2018. 

Door het administratieve traject konden de behandeling en besluitvorming in korte tijd plaatsvinden. Deze tijdwinst is mogelijk, omdat er geen inhoudelijke risicobeoordeling wordt uitgevoerd. Het Ctgb maakte deze procedure voor laag-risicomiddelen per 1 januari 2023 mogelijk. Het ziet deze eerste administratieve uitbreiding als een mooi voorbeeld hoe laag-risicomiddelen snel breed beschikbaar gemaakt kunnen worden.

Bij dit laag-risicomiddel op basis van Trichoderma atroviride strain SC1 gaat het om een fungicide voor professioneel gebruik (Vintec). De laag-risicostof is een goedaardige schimmel die de plant beschermt tegen ziekteverwekkers.

Bron: Ctgb 

Publicatiedatum: