Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lintje voor telers, een tuinbouwoverzicht

Woensdag, de dag voor Koningsdag, zijn er weer lintjes uitgedeeld. De eer viel dit jaar in ieder geval ten deel aan de volgende mensen 'uit de tuinbouw', waaronder een tweetal telers. Teler Goos Hofland uit Naaldwijk en teler Huub Leurs uit Venlo viel de speciale eer ten deel.

In Westland ontving ook druivenkrentster Gezina de Graaf-van der Gaag uit Honselersdijk de speciale onderscheiding.

Leo van Tiel uit Volkel was tussen 1979 en 1999 secretaris van NCB-ZLTO, een organisatie voor boeren en tuinders. Tussen 1984 en 2002 was hij secretaris van het onderdeel bedrijfshulp. Hij is onderscheiden in de gemeente Maashorst. 

Wim Verbeek uit Veghel is vanaf 1997 bestuurslid bij Zorg om Boer en Tuinder. Dat is een onafhankelijke vrijwilligersorganisatie die als ervaringsdeskundigen een luisterend oor heeft voorn boeren en tuinders in Nederland. Vanaf 2019 is hij voorzitter van de Stichting Perspectief, een fonds ten behoeve van boeren en tuinders en hun gezinnen, die door een structureel laag inkomen in de problemen zijn geraakt. Hij is onderscheiden in de gemeente Meierijstad. 

Update
Huub Leurs uit Venlo ontving ook een lintje, zo kreeg de redactie net na verschijning van dit bericht door. Hij is plantenkweker, handelaar in bloemen en planten en eigenaar van een groot tuincentrum in Venlo. Hij krijgt het lintje vanwege zijn vele verdiensten op sociaal, cultureel en bestuurlijk niveau bij diverse organisaties in Venlo.

Mist er een tuinbouwnaam? Meld het de redactie op info@groentennieuws.nl. Dan vullen wij het bericht aan.

Foto: Goos Hofland

Bron: WOS, DTV Nieuws, Omroep Meierij, De Limburger

Publicatiedatum: