Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Seasonalwork.nl inzetbaar bij personeelstekort

Ieder jaar is het weer een uitdaging om voldoende gemotiveerde (tijdelijke) werknemers te vinden. Vanuit de land- en (glas) tuinbouw wordt een signaal afgegeven dat het moeilijk is om aan (tijdelijk) personeel te komen. Werkgevers ervaren krapte onder internationale medewerkers. Met het platform Seasonalwork.nl biedt LTO Arbeidskracht een oplossing in de zoektocht naar internationale medewerkers. 

Seasonalwork.NL is een platform dat ingezet kan worden voor werkgevers die op zoek zijn naar nieuwe (tijdelijke) medewerkers, specifiek voor de agrarische sector. Op het platform plaatsen Nederlandse agrarische werkgevers vacatures die kosteloos in het Engels, Pools, Roemeens en Oekraïens worden vertaald. Daarnaast biedt het platform een database met de cv’s van circa 3.500 geïnteresseerden in (tijdelijk) werk in de agrarische sector uit alle EU-landen.

Na een matchingsproces treedt een kandidaat in de meeste gevallen rechtstreeks in dienst bij het betreffende bedrijf zonder tussenkomst van een uitzendbureau. De kandidaten in deze database bevinden zich meestal nog in het thuisland en reizen op verzoek van de werkgever naar Nederland.

Meer reacties op een uitgebreide vacature
Het samenstellen van een vacature is eenvoudig en gebeurt door middel van een gestandaardiseerd invulschema. De werkgever kan aangeven over welke competenties een werknemer moet beschikken, welke werkzaamheden de kandidaat moet verrichten en welke faciliteiten er aanwezig zijn op het bedrijf ten behoeve van huisvesting. Bekijk op de website een voorbeeld van een vacature. Een uitgebreide toelichting zorgt voor een hoger aantal reacties.

Matchmaking door heel Europa
Na publicatie wordt de vacature openbaar op de website www.seasonalwork.nl geplaatst en kunnen geïnteresseerde kandidaten reageren. De werkgever krijg toegang tot de CV-bank en kan zelf kandidaten aanschrijven. Daarnaast wordt de vacature actief verspreid in diverse Europese landen. Consulenten van EURES – het Europees netwerk voor arbeidsbemiddeling – brengen de vacature op die manier onder de aandacht bij werkzoekenden in het betreffende land.

In dit filmpje delen een werkgever en een werknemer hun ervaringen met www.seasonalwork.nl.

Bron: LTO 

Publicatiedatum: