Ruff-Häring Gemüsebau GbR

"Onze winterradijzen zijn succesvol gebleken in zowel de retail als de groothandel"

Bij de telersfamilie Ruff-Häring in het hart van het Neurenbergse knoflookland is de radijsoogst van dit jaar al enkele weken in volle gang. "De radijs uit de kas worden nu vervangen door de eerste producten onder folie. We begonnen de radijsoogst met een kleine vertraging, maar over het geheel genomen was het begin van het seizoen heel tevredenstellend," somt Stefanie Häring op. Ondertussen zijn de prijzen ongeveer gelijk aan vorig jaar, omdat de algemene prijsverhoging niet kon worden gerealiseerd, aldus de teler.


Een deel van de opbrengst wordt afgezet via de eigen verkoopstand op de groothandelsmarkt in Neurenberg. 

Eind maart konden de eerste radijzen uit tunnels worden geoogst, en nu begint men beetje bij beetje met de oogst in de vollegrond, vervolgt Häring. "Dit jaar hebben we voor het eerst de hele winter radijs in de kas geteeld. In voorgaande jaren lag de nadruk in de winter naast veldsla op kropsla, maar dit laatste gewas concurreert steeds meer rechtstreeks met hydrosla. Een ander voordeel is dat de radijsteelt naar verhouding minder stookkosten met zich meebrengt, waardoor we onze winterradijzen tegen betaalbare prijzen konden aanbieden. Over het geheel genomen heeft het product zich verbazingwekkend goed gevestigd in zowel de retail als ook de groothandel."

In plaats van kropsla werden de kassen van de familie Ruff-Häring grotendeels beplant met winterradijs. Volgens het bedrijf heeft deze beslissing duidelijk vruchten afgeworpen. 

De aanhoudende kou aan het begin van de vollegrondsteelt is eerder een zegen dan een vloek voor de radijsteelt. "Door het weer is er momenteel nauwelijks volume- en prijsdruk, wat voor ons nogal voordelig is, ook gezien de gestegen teeltkosten. Importproducten en producten uit de Pfalz worden momenteel slechts sporadisch aangeboden op de plaatselijke groothandelsmarkt", licht Häring de uitzonderlijke marktsituatie toe.


Kijkje in de radijskas: Ruff-Häring GbR. is een van de weinige Duitse bedrijven die winterradijs verbouwen. 

Voor meer informatie:
Stefanie Häring
Ruff-Häring GbR Gemüsebau
Loher Hauptstraße 116
D-90427 Nürnberg, Duitsland
T. +49 911 345355
info@ruff-haering.de    
www.ruff-haering.de      


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.