Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Debets Schalke mag opnieuw bouwen voor Dava, 23 hectare erbij in Saoedi-Arabië

Het Saoedi-Arabische bedrijf Dava Agricultural breidt haar kassenareaal verder uit. Het bedrijf Dava, eigendom van de familie Al-Batal, heeft een contract getekend voor een nieuw te bouwen semi-gesloten kas van 23 hectare met hun partner Debets Schalke. De kassen van Dava in de regio Al-Kharj zullen binnenkort meer dan 110 hectare beslaan. 

De uitbreiding draagt bij aan Saudi Vision 2030. Saudi Vision 2030 is een strategisch raamwerk om Saoedi-Arabië's afhankelijkheid van olie te verminderen, de economie te spreiden en openbare dienstensectoren en duurzame voedselproductie te ontwikkelen. 


Dylan Schalke en Faisal Al-Batal 

Dava ondersteunt het doel van Saoedi-Arabië om meer zelfvoorzienend te worden op het gebied van voedselproductie. Terwijl Saudi Vision 2030 de volgende fase in gaat, doet Dava dat met haar kascomplexen ook. Afgelopen maand heeft Dava haar GlobalGAP certificering voor komkommers en paprika's behaald. Naast topkwaliteit tomaten worden de kassen nu ook gebruikt voor de teelt van komkommers en paprika's. De GlobalGAP certificering onderstreept Dava's toewijding om voedsel te produceren.

Van start-up tot bloeiend bedrijf
"In 2019 zijn we gestart met de bouw van de eerste kascomplexen in samenwerking met Debets Schalke. Dava was een startup in de agrarische sector, maar we zijn nu een stevige organisatie, een bloeiend bedrijf met een ambitieuze visie en onze locatie is precies op het kruispunt van belangrijke internationale handelsroutes tussen drie continenten: Azië, Europa en Afrika."

"Wanneer je de lokale overvloed aan zonlicht combineert met energie- en waterzuinige klimaatbeheersingssystemen zijn onze kassen de perfecte oplossing om een groot deel van het Midden-Oosten van duurzaam geteelde groenten te voorzien." 


Eerste kassenbouw project van Dava (in productie sinds 2021)

Kennis delen
"De beslissing om onze samenwerking met Debets Schalke voort te zetten was eenvoudig. Debets Schalke en Dava zijn beide 100% familiebedrijven waarvan bekend is dat zij waarde hechten aan langdurige relaties. Als een pionier in het Midden-Oosten is Debets Schalke in staat om hightech kassenbouw projecten te realiseren geschikt voor het lokale klimaat."

"De kassen bieden de mogelijkheid om jaarrond op een energiezuinige manier groente te telen," zei Faisal Al-Batal, eigenaar van Dava. "Kennisuitwisseling tussen de Nederlandse tuinbouwsector en Dava is essentieel voor verdere ontwikkeling op het gebied van tuinbouw in Saoedi-Arabië. Ik ben er trots op dat we met onze grootschalige kassenbouw projecten kunnen bijdragen aan Saudi Vision 2030 en meer voedselonafhankelijkheid."

Turn-key kassenbouw projecten
De kascomplexen van Dava, inclusief het nieuwe complex, zullen ruim 110 hectare beslaan en zijn verspreid over 6 verschillende locaties in Saoedi-Arabië. Eind deze maand zal 30 hectare in bedrijf zijn en eind dit jaar zal nog eens 40 hectare vol staan met groenteplanten.

"De turn-key scope van het nieuwe contract stelt ons in staat om de nieuwste technologieën te implementeren met als doel duurzaam te telen in dit extreme woestijnklimaat," zegt Dylan Schalke, eigenaar van Debets Schalke. "De opdracht voor het bouwen van nog eens 23 hectare semi-gesloten kas met alle benodigde technologie om te telen in dit uitdagende klimaat is iets waar we erg trots op zijn!"


20 hectare semi-gesloten kas in aanbouw voor Dava in Saoedi-Arabië 

Voor meer informatie:
Debets Schalke
Havenstraat 49
2681 LC Monster
Tel: +31 (0)174 245 321 
[email protected] 
www.debetsschalke.com 

Publicatiedatum: