Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Westland wil oud 'illegaal' gebruik glastuinbouwgrond door de vingers zien

Het Westlands college van burgemeesters en wethouders is van plan in te stemmen met een voorstel van de gemeenteraad over het door de vingers zien van 'illegaal' gebruik van glastuinbouwgrond, bijvoorbeeld wonen in een voormalige bedrijfswoning die nu kassen in de weg zit of priv├ęgebruik van glastuinbouwgrond bij woningen. Dat blijkt uit collegebesluiten uit week 16.

Op 8 december 2020 heeft de gemeenteraad ingestemd met de 'Handhavingsstrategie thema glastuinbouw Westland 2020'. Onderdeel hiervan is het legaliseren van 'bepaalde oude strijdigheden, aangevangen voor 4 december 2008'. Met het besluit van het college worden deze 'oude strijdigheden' gelegaliseerd.

Na vaststelling van het bestemmingsplan door de gemeenteraad moet de provincie het nog goedkeuren en wordt het bekend gemaakt. Het is daarna nog zes weken mogelijk om beroep aan te tekenen tegen het vaststellingsbesluit en bestemmingsplan. Bezwaarmakers kunnen ook naar de Raad van State.

Bron: Collegebesluiten Gemeente Westland week 16 2023