Heinenoordtunnel volledig dicht van 28 april tot 8 mei

In de meivakantie, van vrijdag 28 april tot maandag 8 mei 2023, is de Heinenoordtunnel in beide rijrichtingen dicht. Om ervoor te zorgen dat het verkeer niet volledig vast komt te staan, adviseert Rijkswaterstaat om deze week zoveel mogelijk thuis te werken als dat kan.

Als men de weg op gaat, houd dan rekening met extra files, een extra reistijd die kan oplopen tot 1 uur en reis als het kan buiten de spits, zoveel mogelijk samen, met het openbaar vervoer of met de (brom)fiets. Dit is het advies van Rijkswaterstaat.

Goed voorbereiden als weggebruiker helpt
Tijdens de afgelopen afsluitingen hebben ze gezien dat de extra reistijd beperkt kan worden als weggebruikers zich kunnen voorbereiden op de afsluitingen en bereid zijn hun reisgedrag aan te passen. Uiteraard moeten mensen wennen aan de nieuwe situatie en uitzoeken of er voor hen een alternatief is en wat dat alternatief is. Dat vergt enige voorbereiding, maar kan de hinder wel beperken.

Daisy Hofmans, omgevingsmanager Rijkswaterstaat vertelt: "Zo zagen we in het 1e weekend dat de tunnel richting Rotterdam was afgesloten dat de hele zaterdag de extra reistijd ongeveer 45 minuten bedroeg. In het 2e weekend was de extra reistijd rond de 14 minuten. Mensen waren duidelijk beter voorbereid en hadden hun reisgedrag aangepast."

"Helaas kon na het 2e weekend met afsluitingen de tunnel onverwacht niet om 05.00 uur open. Dit werd pas na middernacht bekend. Daardoor konden we veel weggebruikers daarover niet op tijd informeren. Dat zagen we direct terug in drukte op de weg. Tot de tunnel ’s middag weer open ging, was de extra reistijd op de snelweg A16 zo’n 50 minuten."

Mochten de werkzaamheden weer dreigen uit te lopen, dan zullen ze dit eerder communiceren, zodat weggebruikers zich hierop kunnen voorbereiden. Ook als nog niet 100% zeker is of de werkzaamheden daadwerkelijk uitlopen.

Bron: Rijkswaterstaat


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.