Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Paprika beschermen tegen Pythium

Als gevolg van een lange periode van donkere en regenachtige dagen bleef de groei van het paprikagewas achter. Nu de zon zich laat zien, neemt de groei van het gewas en het afrijpen van de vrucht toe. Vanaf de oogst kan dit bij de plant een groeischok veroorzaken met als gevolg een generatieve groei en een zwakker wortelgestel. Daardoor wordt de kans verhoogd op een vroegtijdige aantasting van Pythium. 

Door Previcur Energy al bij het eerste zetsel toe te voegen, wordt de plant beschermd tegen Pythium. Nog belangrijker volgens producent Bayer is de bijdrage van fosetyl in de Previcur Energy. Naast een directe fungicidewerking helpt fosetyl bij het herstel en het stimuleren van nieuwe (haar)wortels. Wortels die de plant hard nodig heeft om voldoende nutriënten op te kunnen nemen voor een sterk gewas.

Advies
Het is belangrijk om preventief te starten. Voer een druppelbehandeling met Previcur Energy in een dosering van 3 L/ha  en herhaal dit om de 6-8 weken.  Previcur Energy bij voorkeur ’s avonds in de mat toepassen en de volgende morgen doorgaan met een normale watergift. Het is belangrijk om niet te wachten tot het te laat is.

Voor meer informatie:
Bayer 
Siriusdreef 36
2132 WT Hoofddorp
Tel: +31 237 991 000
[email protected]
www.bayer.com

Publicatiedatum: