Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groenten- en fruithandelaar verdacht van belastingfraude

De FIOD heeft op 12 april 2023 doorzoekingen in Assen en de gemeente Hoogeveen verricht in een onderzoek naar belastingfraude. Een groenten- en fruithandel wordt verdacht van het opzettelijk doen van onjuiste aangiften omzetbelasting en loonbelasting, zo bericht het FIOD.

Een man van 65-jaar uit Assen en een 51-jarige vrouw uit de gemeente Hoogeveen worden ervan verdacht feitelijk leiding te hebben gegeven aan deze gedraging. Er zijn geen aanhoudingen verricht. Tijdens de doorzoekingen in twee woningen en een marktkraam is beslag gelegd op digitale en fysieke administratie.

Het strafrechtelijk onderzoek startte naar aanleiding van een signaal van de Belastingdienst. De verdachten hadden in 2018 samen een onderneming opgericht. Dit bedrijf, een voortzetting van een eerdere onderneming, handelt in groente en fruit. Uit het onderzoek van de FIOD komt naar voren dat de onderneming te weinig omzetbelasting opgaf. Het onderzoeksteam vermoedt ook dat de onderneming meer personeel aan het werk had dan in de boekhouding werd verantwoord. Hierdoor werd een deel van het loon niet opgegeven en werd er te weinig loonbelasting afgedragen. Het precieze nadeel voor de staat moet nader onderzoek uitwijzen. 

Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Bron: FIOD

Publicatiedatum: