Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

AllWell Greens opent binnenkort vertical farm in Queens

"Door onze locatie kunnen we dicht bij onze gemeenschap van groothandelaren, distributeurs en retailklanten zijn, die al een goede positie hebben in de Aziatische gemeenschap," zegt Judy Chien Cari, medeoprichter van Allwell Greens, een indoor farm in New York City die gespecialiseerd is in de productie van Aziatische groenten.


Oprichters Judy en John Cari, samen met Caleb Raff 

Allwell Greens plant zijn eerste oogst tegen eind april 2023 en zal in juni volop produceren. De ruimte van 465 m2 is ingericht en de teeltsystemen worden geïnstalleerd. Allwell Greens zal zijn contacten met groothandelaren en distributeurs benutten voor de verkoopdistributie en wil een 'buzz' genereren door deel te nemen aan verschillende evenementen, zoals Earth Fest, georganiseerd door het American Museum of Natural History, en het komende seizoen van Food.Curated!, gepresenteerd door voedseldocumentairemaker en winnaar van de James Beard Award, Liza deGuia.

De nieuwe teeltfaciliteit

Wanneer traditionele tuinbouw en vertical farming samenkomen
Allwell Greens is geworteld in drie generaties tuinbouw. De grootouders van Judy teelden in de bergen van Taiwan, terwijl haar moeder opgroeide op het bedrijf, voordat ze in de jaren 70 naar de Verenigde Staten emigreerde. In 1987 begon Judy's moeder een groothandel in groenten om meer Aziatische groenten naar de supermarkten in New York en de drie staten te brengen. Gedurende meer dan 30 jaar werkten ze samen met vele lokale en nationale telers om speciale Aziatische producten voor de groothandel te leveren.

In 2019 begonnen Judy en haar man John aan de reis om een revolutie teweeg te brengen in de Aziatische teeltsector en echt duurzame, verantwoord geteelde producten op de markt te brengen.

"We gaan methodisch te werk. We willen ervoor zorgen dat al onze processen en procedures op elkaar aansluiten," zegt John.

Allwell Greens begint met de teelt van zes kleine Aziatische groenten, waaronder Shanghai bok choy, Yu choy, baby witte bok choy, Gailan (Chinese broccoli) en andere minder bekende Aziatische groenten. John en Judy zullen het productaanbod mettertijd uitbreiden, vooral als ze de capaciteit uitbreiden en de vraag toeneemt.

Voor meer informatie:
John en Judy Cari, oprichters
Allwell Greens
[email protected]
www.allwellgreens.com 

Publicatiedatum: