Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Proef hogedraad komkommerteelt: gemiddeld 4,5 stuks per week, à 360 gram

Bij onderzoekscentrum Botany is eind vorig jaar een nieuw proef gestart met een hogedraad komkommerteelt onder belichting. In de derde aflevering van een videoserie maken de betrokken partijen de balans op.

Wat zijn de voorlopige conclusies? En wat kunnen we zeggen over het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en de bemestingsstrategie? 

Eric Hegger, adviseur van Nova Crop Control, vertelt in de video alles over de wekelijkse plantsapmetingen, vruchtanalyses en wateranalyses op het gebied van nutriƫnten. En ook niet onbelangrijk: hoe zit het met de voedingsopname van de komkommers?

Remco Bos van Wijnen Square Crops vertelt alles over de oogstprognose op basis van de belichtingscapaciteit. Ook komt Roel Hanssen van Mertens aan het woord. Dit bedrijf heeft tijdens de proef de hele teelt nagelopen op het gebied van gewasbescherming. Daarbij keken ze vooral naar ziekte- en plaagbestrijding, om meeldauw in de gaten te houden. Hoe staat het met de gezondheid van de planten aan het einde van de proef?

Frank Huijs, projectleider bij Botany, geeft tot slot antwoord op de vragen: Komen theorie en praktijk overeen? En de belangrijkste vraag: hoeveel kost het om een komkommer te telen met 10 kub gas en 100 kW aan elektra?

Voor meer informatie:
Rens Muusers
Kees van Vliet
BASF vegetable seeds business
Rens: +31 6 1871 9921
Kees: +31 6 3983 6456
[email protected]
[email protected] 
www.nunhems.nl

 

Mertens B.V.
[email protected]
www.mertens-groep.nl

Publicatiedatum: