Meer dan 90 roebel per dollar op 7 april

Russische munt blijft in waarde dalen

De Russische roebel is blijven dalen ten opzichte van de belangrijkste westerse valuta. Op 7 april bereikte hij iets meer dan 90 roebel voor de dollar (voor het eerst sinds 14 april 2022). De roebel is met 5 procent gedaald ten opzichte van de dollar en met 13 procent ten opzichte van de euro.

De daling wordt veroorzaakt door het einde van de belastingperiode, waarin grote economische spelers westerse valuta verkochten om hun belastingaanslagen te betalen. Bloomberg bracht de daling ook in verband met het nieuws vorige week dat het Britse Shell Oil zich heeft teruggetrokken uit het enorme Sakhalin-2 olie- en gasproject.

De roebel daalde tot 113 per dollar nadat president Vladimir Poetin in februari 2022 het bevel gaf Oekraïne binnen te vallen, maar de Centrale Bank en het ministerie van Financiën hielpen de munt te stabiliseren, en in juli steeg hij tot 50 per dollar.

Bron: rferl.org


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.