Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Crisisupdate: Het gas bij de overzeese 'buren' is altijd goedkoper

De TTF-gasprijs voor de korte termijn zakte gisteren nog een stukje verder terug. Met richting Pasen voorzichtig aan lenteweer is er daarmee ogenschijnlijk ook geen reden voor een nieuwe piek, net als afgelopen weekend. In deze nieuwe, korte crisisupdate zetten we de energieontwikkelingen weer kort op een rijtje. Morgen traditiegetrouw weer een terugblik op de week.


TTF-gasprijs meicontract t/m 5 april 2023. Klik hier voor vergroting en actuele cijfers. 

Ook de gasprijzen voor termijncontracten later dit jaar en verder zijn weer een stukje gezakt, voor komende winter tot onder de 60 euro per megawattuur.

In een weekupdate geeft energieleverancier Vattenfall duiding bij de recente prijsstijgingen. Naast de Franse perikelen wijzen zij ook op Britse stakingen als oorzaak. 

Je zult als Europees bedrijf maar moeten concurreren met Noord-Amerikaanse soortgenoten. Dat twitter Martien Visser, hoogleraar energietransitie bij Hanzehogeschool en werkzaam bij de Gasunie. Hij wijst op de veel lagere gasprijs in de VS, in vergelijking met de Europese gasprijs, en kan onder meer op een retweet van teler Dennis rekenen.