Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kwekerij Jami kiest voor Luxous Light

"Om flexibeler te zijn in onze schermuren en ook overdag te schermen"

Het ondernemerschap en de teeltwijze van kwekerij Jami, van Michel Zwinkels, wordt als vooruitstrevend getypeerd. Hij was de eerste Nederlandse trostomatenteler die overging op LED-belichting. Het resultaat waren mooiere tomaten en meer productie. Samen met Oxin Growers heeft Michel recent Luxous Light FR laten installeren door SchermNed. In onderstaand item van Ludvig Svensson blikt hij terug.

“Om energie te besparen”, antwoordt Michel op de vraag waarom er gekozen is voor Luxous Light. “We hebben al een verduisteringsdoek hangen. Om flexibeler te zijn in onze schermuren en ook overdag te schermen, is er voor Luxous Light gekozen.”

In deze tijd van het jaar is de focus vooral energie besparen. “Straks, in het voorjaar en de zomer, zien we wat we er nog meer mee kunnen.” Daar heeft hij alle vertrouwen in, Michel is tevreden met het nieuwe scherm. “We waren al bekend met Svensson. De kwaliteit is gewoon goed.”

Samenwerking met SchermNed
SchermNed installeerde het klimaatscherm. Een mooie klus, zo vertelt John van Hasenbroek. “Michel heeft verstand van zaken. Dat werkt heel prettig samen.”

Bij de keuze van het scherm heeft John dan ook niet veel hoeven adviseren. “Ik ben sowieso iemand die de klant graag laat vertellen wat-ie zelf wil, want ieder bedrijf heeft zo z’n eigen manier van telen.” Hij snapt de keuze voor Luxous Light FR goed. “Het is een heel licht scherm en past goed bij de teeltstrategie, met zo’n 13% schaduw en 47% energiebesparing.”

Aanpassingen in de belichting
Een aandachtspunt bij de installatie was de aanwezige belichting. Daar moest het één en ander aan worden veranderd om het nieuwe scherm te installeren. Michel vertelt: “De SON-T lampen hingen naast het spant en hebben we onder het spant gehangen. Ook de bekabeling van de LED-lampen hebben we aangepast.”

De aanpassingen zijn van tevoren doorgenomen met SchermNed, waardoor er vlot doorgewerkt kon worden, tot tevredenheid van John. “Dat ging heel soepel allemaal. Zo konden wij goed ons werk doen.”
 
Voor meer informatie:
Ludvig Svensson 
Marconiweg 2
3225 LV Hellevoetsluis
T: (0181) 39 26 66
E: [email protected]
I: www.ludvigsvensson.com


SchermNed B.V.
+31 (0)174 62 22 14
[email protected] 
www.schermned.nl

Publicatiedatum: