Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ondiepere schaal bespaart substraat, kunstmest en transportkosten

Gemüselust Klingelhöfer uit het Duitse Bielefeld biedt klanten groente- en kruidenplanten voor de hobbysector. Alweer jaren geleden startte de kweker uit een samenwerking met Van Krimpen, een samenwerking die nu door een nieuwe ontwikkeling in een stroomversnelling raakt.

Gemüselust produceert de meeste planten in potmaten 10,5 en 12 cm. Ontwikkelingen op ecologisch en economisch gebied brachten eigenaar Theiß Klingelhöfer op het idee om het verbruik van grondstoffen terug te dringen. Dit idee werd in februari 2020 in praktijk gebracht. Na vele tests en talloze teeltfasen heeft Gemüselust Klingelhöfer sinds januari van dit jaar haar kruidenassortiment in de nieuwe schaal van 10,5 cm beschikbaar.

Deze nieuwe schaal is ondieper dan de conventionele pot van 10,5 cm en daardoor gunstiger. Dit bespaart substraat, kunstmest en transportkosten. Ondanks de kleinere hoeveelheid grond meldt Theiß 'een fantastische kwaliteit van de planten.'

Voor meer informatie:
Van Krimpen B.V.
Molenstraat 42
4758 AB Standdaarbuiten
T: +31 (0)165 318500
[email protected]
www.krimpen.nl

Publicatiedatum: