Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Hommelbestuiving verbetert opbrengst, kwaliteit en houdbaarheid aardbei"

Bekend is dat het bestuiven van aardbeien met hommels leidt tot een betere opbrengst en kwaliteit, meldt Biobest. Ook blijkt uit onderzoek dat hommelbestuiving een positief effect kan hebben op de houdbaarheid van het fruit. 

"Hommels gebruiken een unieke bestuivingsmethode - 'buzz' bestuiving," legt Biobest's IPM en Pollination Specialist - Dr Liam Harvey uit. "Hierbij laten ze hun vleugelspieren trillen met een frequentie van 200-400 Hz. Door het gezoem gaan de helmknoppen trillen en komen er grote hoeveelheden stuifmeel op de hommel terecht."

Verbeterde opbrengst 
"Hommels zijn effectieve bestuivers van aardbeibloemen en hun bezoek leidt tot meer vruchtzetting - meer aardbeien per plant en een hogere opbrengst voor de telers."

Verbeterde kwaliteit
"Deze zeer efficiƫnte bestuivers kunnen ook de algemene kwaliteit van de aardbeien verbeteren. Wanneer de bloemen goed bestoven zijn, zijn de vruchten groter, gelijkmatiger van vorm en hebben ze een betere textuur en smaak."

Verbeterde houdbaarheid 
Naast de positieve invloed op kwaliteit en opbrengst leidt hommelbestuiving volgens Dr. Harvey ook tot een betere houdbaarheid van de vruchten.

"De houdbaarheid van aardbeien wordt voornamelijk bepaald door factoren als de rijpheid van de vruchten, de behandelings- en opslagmethoden en de omgevingsomstandigheden," zegt Liam. "Daarnaast blijkt uit onderzoek dat bestuiving door hommels kan leiden tot een betere houdbaarheid - door een rodere kleur, lagere suiker/zuur-verhouding en betere stevigheid."

Voor meer informatie:
Biobest Group
Ilse Velden 18
2260 Westerlo (Belgium)
T: +32 14257980
info@biobestgroup.com
www.biobestgroup.com

 

Publicatiedatum: