Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tornado verwoest tomatenkas in Ohio

Verwoestende beelden uit Ohio tonen hoe een hightech tomatenkas is ingestort als gevolg van een tornado, die plaatsvond nabij Wapakoneta in Auglaize County, Ohio, tijdens de vroege ochtenduren van 1 april 2023.

"De eerste tekenen van zichtbare schade door deze tornado waren te zien op Owl Creek Road. De tornado werd sterker toen hij naar het noordoosten bewoog, waardoor een groot deel van het dak van een pakstation werd afgerukt en verschillende elektriciteitspalen knapten. Net ten noordoosten van hier werd een grote commerciƫle kas volledig platgelegd", meldt de National Weather Service.

Later werden verschillende kwekerijen en bijgebouwen beschadigd of vernield tussen Wapakoneta en Uniopolis, vooral langs Middle Pike.



Volgens de National Weather Service bedraagt de totale schade 7,5 acres. Het Environmental Protection Agency behandelt in de kas het gevaarlijke materiaal van salpeterzuur, kunstmest en bleekwater.

Op maandagmiddag zaten verschillende bedrijven en inwoners nog steeds zonder stroom.

De kas zou van The Ohio Greenhouse Company zijn, dat het hele jaar door actief is en merkproducten teelt voor retailers in staten als Ohio, Michigan, Pennsylvania, New York, Indiana, Illinois, Kentucky en West Virginia.

Publicatiedatum: