Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Paprikaprijzen blijven hoog in overgang van Almería naar Murcia en Nederland

Het paprikaseizoen in Almería gaat de laatste rechte lijn in met een steeds beperktere beschikbaarheid en hoge prijzen. De volumes in Murcia, waar reeds paprika’s in alle kleuren geoogst worden, blijven toenemen. Door het lagere aanbod van vroege Nederlandse paprika's verwachten de exporteurs van Murcia een goed seizoen.

"De prijzen in dit laatste deel van het paprikaseizoen van Almería zijn prima. Gemiddeld liggen de volumes wel zo'n 20% lager dan normaal", zegt Ángel Izquierdo, commercieel directeur van Soltir, een bedrijf uit Murcia dat nu de laatste voorraden broccoli op de markt brengt en steeds meer de aandacht verlegt naar de paprika-oogst. "We zijn eigenlijk nog maar net begonnen, maar we hebben al aanzienlijke opbrengsten van goede kwaliteit als aansluiting op het Almería-seizoen."

Drie weken geleden begon Soltir de eerste groene paprika's uit Murcia op de markt te brengen en momenteel zijn ook de andere kleuren verkrijgbaar. Het seizoen loopt tot eind juli. "Er worden nu steeds meer rode paprika's geoogst. We hopen over ongeveer twee weken op kruissnelheid te komen in Murcia", vervolgt Ángel Izquierdo.

"Momenteel blijven de prijzen hoog in de overgang van Almería naar Murcia. Nederland is ook al begonnen, maar de volumes zijn nog zeer beperkt. Kennelijk zal het nog even duren voor aanzienlijke hoeveelheden Nederlands product op de markt komen, aangezien er door de hoge energiekosten minder vroege productie is", legt de commercieel directeur van Soltir uit.

De telers van dit bedrijf uit Murcia hebben weer meer lange Lamuyo paprika’s geplant na enkele jaren waarin met name de korte California paprika terrein had gewonnen in Murcia.

"We blijven rond de 335 hectare hangen, maar we hebben zo'n 10% korte paprika's ingeruild voor lange paprika's. Vorig jaar was ongeveer 70% van onze paprika's van het California-ras, dat meer op de export is gericht. Het feit dat sommige zaadbedrijven nieuwe, meer winstgevende lange paprikarassen op de markt hebben gebracht en dat we vorig jaar een goede afzet hebben gehad op de binnenlandse markt, heeft telers gemotiveerd om meer van deze soort te planten."

"We hopen dat de verkoopprijzen gedurende het hele seizoen goed blijven, maar ook niet te veel stijgen, zodat de consumptie er niet onder lijdt. De teeltkosten blijven erg hoog en het is noodzakelijk om ze door te rekenen in eerlijke verkoopprijzen, zodat de activiteit duurzaam blijft", besluit Ángel Izquierdo. 

Voor meer informatie:
Ángel García Izquierdo
Soltir
Tel: +34 968 334 800
Autovía San Javier-Murcia, km 22.
30592 San Cayetano (Murcia) - Spanje
[email protected]
www.soltir.com

Publicatiedatum: