Checklist onderhoud Rainlevelr

Gemiddeld stuurt Rainlevelr zo’n 4 keer per jaar een aflaatverzoek om wateroverlast te voorkomen. Rainlevelr is een project van het Hoogheemraadschap van Delfland waarin telers hun bassin uitlenen om bij zware regenbuien water op te vangen. Zowel bij nieuwe als bestaande silo's en bassins is aansluiting mogelijk. Om erop te kunnen vertrouwen dat het Rainlevelr-systeem op het bedrijf werkt zoals het moet werken, is regelmatig inspecteren, testen en onderhouden belangrijk.

Daarnaast zorgt regelmatig onderhoud voor een verlenging van de levensduur van de onderdelen, zo deelt het team van Rainlevelr.

Het Rainlevelr-systeem bestaat uit meerdere onderdelen: de aflaatleiding, de motorklep (en eventueel handklep), het bedieningskastje en het programma op de klimaatcomputer. Voor de inspectie en het testen van deze onderdelen is er een checklist opgesteld. Met deze checklist kan per onderdeel worden nagelopen of er onderhoud of reparatie nodig is. Ook worden het aflaatsysteem en het programma in de klimaatcomputer meteen getest.

De onderhoudschecklist is onderverdeeld in een korte maandelijkse test en een jaarlijkse, uitgebreide controle.

Voor meer informatie:
Rainlevelr
www.rainlevelr.com 

Gai Vegter
gvegter@hhdelfland.nl
06 31 63 29 05

Hugo Vreugdenhil
hvreugdenhil@hhdelfland.nl
06 11 71 78 91

Saskia Jouwersma
gietwaterbassins@hhdelfland.nl
sjouwersma@hhdelfland.nl
06 46 42 4928


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.