Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bierbrouwer en bessenteler introduceren nieuw lokaal blauwe bessenbier

Een samenwerking tussen Brouwerij De Klep en bessenteler Berry Briljant heeft een nieuw Limburgs blauwe bessenbier tot gevolg gehad. "Het bier genaamd 'De Blauwe Schien' is een eerlijk en gezonder biertje zonder toevoegingen", zo melden de producenten, die het biertje toevalligerwijs op zaterdag 1 april officieel lanceren.

Het idee om een lokaal fruitbier op basis van blauwe bessen te ontwikkelen ontstond tijdens de Streekweken Venlo, waar door verschillende horecazaken invulling werd gegeven aan de gedachte 'Limburg (s)maakt je beter'.

Samenwerking
Tijdens de Streekweken kwam Jan Fleurkens, mede-eigenaar van Brouwerij de Klep in Venlo, in contact met blauwe bessenteler Fred Douven, bestuurder van Berry Briljant en eigenaar van ABB Growers in Horst. Gezamenlijk is er gewerkt aan het ontwikkelen van het streekeigen blauwe bessenbier. Na verschillende sessies waarin de brouwers van De Klep en Frank van Mill, specialist op het gebied van concentraten van o.a. blauwe bessen, samen kwamen, werd het geheim van de brouwer gesmeed.

Over het bier
Dit lokale bier, met een alcoholpercentage van 4,6 procent, heeft een fruitige, lichtzure smaak. "De blauwe bes is een gezonde, lekkere en makkelijke fruitsoort en dat moest ook terugkomen in het bier", zo vertelt teler Fred Douven. "Daarom hebben we bewust gekozen voor een lichter bier zonder poespas." 

De diepblauwe kleur van het brouwsel heeft geleid tot de naam 'De Blauwe Schien'. Deze is ontstaan door een vergelijking in het plat Venloos van de blauwe gloed van het bier met de groene stralen van Noorderlicht. "Straks is het niet alleen het bronsgroen eikenhout waar Limburg trots op is, maar ook de Blauwe Schien."

Lancering
De officiƫle lancering van 'De Blauwe Schien' vindt plaats op 1 april tijdens de opening van de Fruity Survival Run op Aardbeienland in Horst. "De Fruity Survival Run heeft de ambitie om een gezonde leefstijl bij kinderen te ontwikkelen door de kracht van plezier in sport en gezond eten. De ouders kunnen na een kop koffie met een stuk Aardbeienvlaai genieten van een verse 'Blauwe Schien'."

De Blauwe Schien wordt vanaf deze datum ook verkocht bij Beej Benders in Venlo en geschonken in Het Roadhuis in Blerick, Van Der Valk Hotel Venlo en Foodhall Mout in Venlo.

Voor meer informatie:
Berry Briljant
Kreuzelweg 3
5961 NM Horst
[email protected] 
www.berrybriljant.nl 

Brouwerij De Klep
Deken Van Oppensingel 6
5911AD  Venlo
[email protected] 
www.brouwerijdeklep.nl 

Publicatiedatum: