Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Proef bijvoerstrategie roofmijten van start

Deze week start in het World Horti Center een proef met een bijvoerstrategie voor roofmijten. Het gaat om een onderzoek van Van Iperen in samenwerking met Vertify. De proef richt zich op de bijvoerstrategie voor roofmijten in paprika. Op de gewasbeschermingsdagen groenteteelt op 19 april hoopt de organisatie de voorlopige resultaten te kunnen presenteren. 

In de groenteteelt worden de bloemen aan het begin van de teelt van de plant verwijderd. Roofmijten voeden zich normaal gesproken aan het stuifmeel van de plant. Door het weghalen van de bloemen is er onvoldoende stuifmeel beschikbaar. Het is hierom belangrijk om de roofmijt bij te voeren. Hier zijn verschillende producten voor beschikbaar. In deze proef zal worden onderzocht wat het effect is van verschillende producten.

Er worden 6 objecten vergeleken in deze proefopzet: 4 objecten met verschillende bijvoerproducten, 1 object met extra kweekzakjes roofmijten en 1 controle object. In alle 6 objecten worden 100 mijten per meter uitgezet. Gedurende 6 weken wordt er wekelijks gemeten hoe de populatie roofmijten zich ontwikkelt en in welk object zich uiteindelijk de meeste roofmijten bevinden. Zo wordt onderzocht wat het effect is van de verschillende bijvoerproducten en van het toevoegen van meer roofmijten dan gebruikelijk. De bloei uit de paprikaplanten wordt verwijderd zodat de roofmijten zich niet kunnen voeden aan het stuifmeel en dit dus geen vertekend beeld kan opleveren.

 

Voor meer informatie:
Van Iperen
[email protected] 
www.iperen.com

 

Publicatiedatum: