Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ervaren groenteman André Paap maakt AGF-feestje in Foodmarkt Kijkduin

Tholen – Het visitekaartje van de Nieuw Kijkduin is het Foodcourt de Daily Taste en daarbinnen hoort natuurlijk een topwinkel op het gebied van AGF: Daily Fresh. Ervaren groenteman André Paap werd aangetrokken als bedrijfsleider om dat te realiseren. Met zijn 67 jaar behoort hij officieel tot de pensioengerechtigden, maar de passie voor het vak zorgt dat hij vol enthousiasme de schouders eronder zet. “Heerlijk om elke dag een feestje te mogen maken met groenten en fruit”, vertelt hij enthousiast.

André Paap met verse morilles

Kijkduin in Den Haag is van oudsher bekend om te genieten van zon, zee en strand. Door ontwikkelaars wordt hard gewerkt aan een transformatie tot Nieuw Kijkduin met 7 woontorens, winkels en horeca. Dat is allemaal nog lang niet af, maar Foodcourt de Daily Taste werd als eerste gerealiseerd. Helaas is de omgeving nog een grote bouwput. Het is dus rustig qua bezoekers. André: “Als de bouwfase eenmaal achter de rug is, dan gaat het hier als een tierelier lopen, daar ben ik van overtuigd. Dit is zo’n fantastische plek. Toen ik hier de eerste keer kwam werd ik er helemaal verliefd op. Zo aantrekkelijk om wat moois neer te zetten.”

Ondanks zijn leeftijd is André nog heel energiek en heeft zelfs twee banen. Zijn vorige werkgever kon tot nu toe namelijk nog geen vervanging voor hem vinden. “Daarom werk ik nog een dag in de week als procesmanager in Deil bij Fruit Partners Blom en vijf dagen in de week in Daily Fresh in Kijkduin.”

Hoewel hij wel voelt dat hij een dagje ouder wordt, houden groenten en fruit hem juist op de been. “Het is snelle handel en heel veel werk, maar dat is ook het leuke. Groenten en fruit zijn een groot feest, je kunt mij er dag en nacht voor wakker maken. Ik heb natuurlijk ook een hoop ervaring, dus weet wat er te koop is. En ik kan lekker kletsen, dat vinden de mensen ook leuk.”

André zorgt dagelijks voor de beste verse handel. “Een deel haal ik bij Postuma AGF vandaan, hier in het Westland scheurt Piet van Dijk ook rond met verse handel en voor de speciale dingen ga ik naar Rungis. Ik wil het hele rataplan aan groenten en fruit hier aanbieden. In het seizoen hebben we zeker, meer dan 10 soorten tomaten of 12 soorten kersen. Eetbare bloemen en super lekkere exoten als pitahaya, maracuja en guave, vliegtuig mango’s en papaja zijn meerdere keren per week vers bij ons” Daarnaast zorgt Andre voor verrassende huisgemaakte producten. Elke dag weer vers en anders en visueel en culinair van hoog niveau. “We maken alles zelf, dus het is fijn als je een beetje van koken houdt, dan kun je leuke dingen doen. We hebben nu bijvoorbeeld een stamppot met raapstelen, maar ook wilde spinazie met daslook, asperges met ham of met zalm.”

Collega Fred met huisgemaakte maaltijden

André is heel blij dat hij het vertrouwen heeft gekregen om een state-of-the-art groentewinkel neer te mogen zetten. “Ik heb de vrije hand gekregen om hier groente en fruit in de breedste zin van het woord te promoten. Het blijft natuurlijk niet mijn winkeltje. Als hier straks een goedlopende onderscheidende winkel staat valt er een goede boterham mee te verdienen.” De vraag is of André überhaupt te vervangen is. “Tuurlijk, groenten en fruit zijn echt niet zo moeilijk, maar je moet een lange adem hebben en willen werken. Het is jammer dat jongeren dat niet meer gewend zijn waardoor opvolging moeilijk is”, besluit André.

Voor meer informatie:
André Paap
Daily Fresh Nieuw Kijkduin
Deltaplein 280C
2554 GW Den Haag
T: 06 610 114 451