Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Goed Siciliaans bio-courgetteseizoen"

"In dit deel van het seizoen hebben we veel biologische groenten beschikbaar: artisjokken, tuinbonen, erwten, koolrabi, Chinese kool, courgette en selderij. Op teeltvlak zien we geen bijzondere problemen en de kwaliteit van de producten is uitstekend", zegt Vito Cascone, commercieel directeur van de Siciliaanse telersvereniging Agrologica. 

Vito Cascone

"Met de artisjok hebben we in januari een heel moeilijke periode doorgemaakt, maar geheel onverwacht deed er zich wel een herstel voor in de maanden februari en maart, met telersprijzen tot € 0,50 per stuk. De belangrijkste bestemming voor onze artisjokken is Frankrijk. Ook de consumptie van selderij kromp gevoelig in de maand januari en pas half februari zagen we een opleving van de vraag. In maart gaat het nu nog beter en de telers krijgen nu zelfs € 0,60 per stuk", vervolgt de manager. 

"Momenteel zijn de koolrabi en Chinese kool volop in productie", zegt Cascone. "Ook hier is de kwaliteit uitstekend. De prijzen zijn normaal voor de tijd van het jaar. De belangrijkste bestemming voor deze twee producten is Noord-Europa. In Italië komt de consumptie van deze producten maar moeizaam op gang, omdat duidelijk de voorkeur wordt gegeven aan meer herkenbare en traditionele groenten, zoals witte kool en dergelijke."

"Courgettes doen het heel goed, zowel in de teelt als wat de prijzen betreft. Sinds de eerste dagen van 2023 is er een grote vraag naar biologische donkergroene courgettes. De telersprijs ligt al enige tijd rond de € 1 per kilo. Voor al deze groenten zal de afzet eind april eindigen. Dan bereiden we het steenfruit- en druivenseizoen voor dat tussen eind mei en begin juni aanvangt. Er is nog steeds veel vraag naar biologische producten, vooral in het buitenland. In tegenstelling tot de conventionele producten hebben ze niet zo’n last van een schommelende markt." 

Voor meer informatie:
Vito Cascone
Agrologica OP S.A.R.L
C/da Coffa - Zona Ind/le, SNC
97012 Chiaramonte Gulfi (RG) - Italië
Tel: +39 335 7026278
[email protected]
www.opagrologica.it

Publicatiedatum: