AGF Trendcafé:

Verrassende retailconcepten in Nederlands-Duits grensgebied

Tholen - De Nederlands-Duitse grensregio heeft met de teeltgebieden Noord-Limburg en Niederrhein evenals het Fresh Park Venlo sinds jaar en dag een voorname rol in de bilaterale agri-business. Maar hoe zit het met de retail in het grensgebied? Het AGF Trendcafé nam op 21 maart een kijkje bij drie retailmarkten: Beej Benders en Zwei Brüder in Venlo en Edeka Zurheide in Düsseldorf-centrum.

Klik hier voor de fotoreportage van het AGF Trendcafé.

Klik hier voor de fotoreportage van Edeka Zurheide in Düsseldorf-centrum (Duits).

Afgetrapt werd het programma bij de foodmarkt Beej Benders in het centrum van Venlo. De formule bestaat uit een uitgebreid assortiment, waarbij het accent duidelijk ligt op verse en regionale producten. Naast de versmarkt is een restaurant gevestigd met eveneens de nodige aandacht voor lokale producten. Op AGF-gebied is er duidelijk gekozen voor “beleving”: consumenten betreden “De Venlo Kas” waar hen een ruim assortiment wacht dat als weekmarkt wordt gepresenteerd. Afgerond wordt het aanbod door een sinaasappelpers en de nodige convenienceproducten.

Daarna trok het gezelschap naar het tegenovergelegen Zwei Brüder, met twee filialen in Venlo en Siebengewald sinds jaar en dag een begrip onder Duitse grenstoeristen. Al ruim 60 jaar staat de formule als een huis en worden onder het motto “Veel voor weinig” voornamelijk kruidenierswaren (thee, koffie, zoetwaren etc.) in volumeverpakkingen aangeboden. AGF speelt bij de Venlose discounter slechts een bescheiden rol, niettemin mag het aanbod er met tal van eigentijdse convenienceproducten zeker zijn.

Vervolgens toog het gezelschap naar de andere kant van de grens voor het hoogtepunt van de middag: een bezoek aan Edeka Zurheide in de binnenstad van Düsseldorf. Met een inwonertal van ca. 10 miljoen burgers behoort het Roergebied al decennialang tot de dichtstbevolkte gebieden van Duitsland en West-Europa. Deze diversiteit is duidelijk terug te zien in het winkelaanbod, waarbij Edeka Zurheide duidelijk tot het premium segment behoort. Met in totaal zes markten mag de formule Zurheide tot de paradepaardjes van Edeka gerekend worden. Het accent ligt daarbij op producten van hoge kwaliteit en beleving: talloze producten worden vers bereid en kunnen ter plekke geproefd worden.

De AGF-afdeling is beduidend groter dan in de reguliere Edeka-filialen en doet met een ruim convenience-aanbod, waaronder ook verse salades, smoothies en maaltijden, wat “on-Duits” aan. Wat direct opvalt is de verscheidenheid aan kasgroenten, met name tomaten, en exoten, die veelal via Nederlandse leveranciers worden ingekocht. Daarnaast voeren regionaal en bio de boventoon: Onder de productlijn Naturkind worden bijvoorbeeld tal van premium producten uit biologische teelt aangeboden. Kenmerkend voor Edeka is ook de nadruk die gelegd wordt op de regionale teelt en de familiebedrijven die veelal achter deze teelt schuilgaan. Niet zelden wordt de teler met foto en een korte tekst op de productverpakking geportretteerd.

Meer informatie:
https://www.zurheide-feine-kost.de/standorte/duesseldorf-berliner-allee 
https://www.beejbenders.nl/ 
https://2bruder.com/nl/2bruder/ 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.