Walter Gubbels:

"In aanloop van Pasen zal de vraag naar asperges groter zijn dan het aanbod"

Tholen - Aan de vraag ligt het niet, maar door het koude weer en gebrek aan zonuren laten de grotere volumes Hollandse asperges nog even op zich wachten. "Ook wij moeten bij onze buitenvelden nog best wat opploegen en folie leggen, daarvoor is het nu gewoon te nat geweest. Voor Pasen zal de vraag groter zijn dan het aanbod", verwacht aspergeteler Walter Gubbels uit Helvoirt.

"En de komende week zal het aanbod niet veel groter worden. De teelt vanuit de mini-tunnels komt nog niet op gang en de teelt uit de kas en de verwarmde buitenteelt die in productie is, wordt ook niet groter", vervolgt de teler. "Dat zorgt voor mooie prijzen. Vorige week lag het prijsniveau voor de asperges al boven een tientje. Nu zijn we net onder de 10-eurogrens gezakt, maar je ziet nu de vraag al aantrekken met Pasen in het vooruitzicht en een prijsstijging kan dan ook niet uitblijven."


Walter Gubbels 

"Daarbij zien we dat de Hollandse retail volle bak wil insteken op Hollandse asperges. Dat is voor mijn gevoel nog meer dan andere jaren. Andere groenten zijn duur en beperkt beschikbaar, dus alle lichten voor de aspergeverkoop staan op groen. Alleen zou het weer nog wat mee moeten werken. Hoe meer zon, hoe meer mensen aan asperges denken", aldus Walter.

Voor een overlap later in het seizoen vreest hij niet. "Net na Pasen is de kasteelt gebeurd en zijn de mini-tunnels net aan de gang. Ik voorzie juist minder overlap dan andere jaren. De buitenteelt zal een stuk later zijn. Maar het Nederlandse areaal is in totaliteit ook weer ingekrompen, dus ik verwacht dat de markt wel goed in balans zal zijn. Maar hoe het echt gelopen is, weten we straks pas aan het einde van de streep."

Eerder zette Aspergekwekerij Gubbels nog in op de teelt van groene en paarse asperges, maar dit jaar heeft het teeltbedrijf de teelt van de groene asperges ingekrompen ten opzichte van voorgaande jaren. "Wij zetten fors in op de teelt van witte asperges, inclusief het schillen en inpakken. Daarom passen de kleurtjes binnen ons bedrijf minder goed, hoewel ik wel denk dat er markt voor is."

Voor meer informatie:
Walter en Ton Gubbels
Aspergekwekerij Gubbels
Nieuwkuykseweg 7b
5268 LH Helvoirt
Tel. 0411-641283
gubbels-asperges@hetnet.nl; 
www.gubbels-asperges.nl  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.