Deel nieuwe Spaanse kas exclusief voor bioteelt

Carmen Crespo, de Andalusische gewestminister van Landbouw heeft onlangs samen met de burgemeester van Dalías, Francisco Lirola, en de voorzitter van de coöperatie Campoejido, Cristóbal Martín, een nieuwe kas voor de telersvereniging in Dalías ingehuldigd. "De kwekerij is een voorbeeld van innovatie en een duidelijke keuze voor biologische tuinbouw, want 7.000 m2 van de drie hectare grote kas zijn exclusief aan bio-teelt gewijd", zei Crespo.

Carmen Crespo heeft de 3.300 leden van Campoejido gefeliciteerd met kas die "uitblinkt in moderne technologie, zoals schermen, irrigatiekarren, kweektafels, kiemkamers en klimaatcontrole."

Crespo wees erop dat er 60 nieuwe banen worden geschapen in de gemeente Dalías. Het bedrijf heeft ook al 150 werknemers in verschillende andere centra.

De minister herinnerde er ook aan dat de tuinbouw vandaag te maken heeft met zeer hoge teeltkosten die alleen kunnen worden aangepakt met een verdere verlaging van de inkomstenbelasting. "We hebben het Spaanse ministerie van Landbouw al verzocht om een algemene verlaging van 50% van de inkomstenbelasting voor de telers vanwege de structurele droogte in ons land en de stijging van de teeltkosten. En dat percentage willen we nog verhogen tot 65% in het geval van meloen en watermeloen, want die producten werden vorig jaar heel hard getroffen door de zandstorm."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.