Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Christian Fetzer, adviseur groenteteelt bij LLH Hessen:

"Hogere prijzen voor AGF niet afdwingbaar, omdat consumenten dan afhaken"

"Momenteel worstelen glastuinbouwbedrijven met hoge energiekosten. Dit dwingt sommige teeltbedrijven in het Duitse Hessen om hun teelt te veranderen. Maar de hoge energieprijzen zijn niet de enige uitdaging. De teeltbedrijven hebben verschillende opties om de verwarmingskosten te verlagen: of ze beginnen later met de teelt, zoals we momenteel op veel plaatsen zien, of ze telen bij iets lagere temperaturen", zegt Christian Fetzer, gespecialiseerd adviseur voor de groenteteelt bij het Landesamt für Landwirtschaft Hessen (LLH).

De teeltbedrijven die de kastemperaturen verlagen, moeten meer aandacht besteden aan de gezondheid van de planten. "Als planten in suboptimale omstandigheden worden geteeld, zijn ze ook vatbaarder. Tegelijkertijd kunnen sommige schimmelziekten zich gemakkelijker vermenigvuldigen en is bestrijding moeilijker", aldus Fetzer. "In de markt zijn hogere prijzen niet af te dwingen omdat klanten de producten dan zullen mijden."

Voor meer informatie:
www.llh.hessen.de

Publicatiedatum: