"Vooral in de bio- en Demeter-sector zijn duurzame verpakkingen ingeburgerd"

Tijdens de beurspremière op expoSE vorig jaar won FPS Flexpack de begeerde innovatieprijs voor haar PaperStretch-inpakpapier, dat wordt gebruikt als plasticvrij alternatief voor conventionele folie. Het verpakkingsbedrijf uit Rastatt wil het gebruik van duurzame groente- en fruitverpakkingen bevorderen en ondersteunen, benadrukt directeur Tobias Kärst.

Vanwege de prijssituatie, die zich overal voordoet en steeds slechter wordt, worden investeringen bij veel bedrijven voorlopig opgeschort, merkt Kärst op. Toch was de respons na de beurs enorm. "Degenen die samen met ons de duurzame weg inslaan, zijn uiterst tevreden over het product. De toepassingsmogelijkheden van PaperStretch zijn ook heel divers: het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor bescherming, verpakking en transport. Vooral in de biologische en Demeter-sector, waar veel aandacht is voor duurzaamheid in productverpakkingen, is ons product al erg ingeburgerd."


Tobias Kärst op expoSE 2023. Rechts van hem het met innovatie bekroonde StretchPaper inpakpapier.

FPS Flexpack komt oorspronkelijk uit de verzend- en omverpakkingssector. Oplossingen voor de groente- en fruitsector zijn dan ook een relatief nieuw, maar snel groeiend bedrijfssegment voor het bedrijf. Naast inpakpapier omvat het assortiment van het bedrijf etiketten, kratten en sinds kort ook biologische zakken van aardappelzetmeel. Kärst: "Ook nieuw in het assortiment zijn onze golfkartonnen manden in neutrale bedrukking, verkrijgbaar van 1 kg tot 2,5 kg. In tegenstelling tot conventionele manden heeft onze tray geen scherpe randen, waardoor er minder fruitschade is."

In nauwe samenwerking met een klant is enkele jaren geleden ook een innovatieve champignontray ontwikkeld. Naast vocht speelt bij paddenstoelen ook het PFAS-probleem een belangrijke rol, beschrijft Kärst. "Volgens onderzoekers is de conventionele binnencoating van champignonbakjes mogelijk kankerverwekkend. Daarom hebben wij een nieuwe schaal ontwikkeld met een PFAS-vrije coating. Ook deze oplossing hebben we al in verschillende landen met succes kunnen plaatsen."

De nieuwe, volledig recyclebare golfkartonnen mand van FSC-gecertificeerd materiaal met insteekbaar handvat.

Uitgebreid advies en service
FPS Flexpack staat ook dit jaar weer op de expoSE en debuteert ook op de Fruchtwelt Bodensee. "Wij bieden niet alleen verpakkings-oplossingen, maar ook het uitgebreide advies en de service daaromheen. Bijna elke pallet - ook in de groente- en fruitsector - wordt met folie omwikkeld. Wij optimaliseren en adviseren de bedrijven kosteloos en proberen de processen te optimaliseren. Hetzelfde geldt voor etiketten, waar we onze klanten ook bijstaan met een uitgebreide dienstverlening."

Voor meer informatie:
Tobias Kärst
FPS Flexpack GmbH
Lochfeldstr. 2
D-76437 Rastatt, Duitsland
Tel: +49 (0)7222 967800
info@flexpack.de  
www.flexpack.de  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.