Volop nieuwtjes op Open Dag Normec Groen Agro Control

Tholen - Afgelopen vrijdagmiddag hield Normec Groen Agro Control een open dag voor de AGF- en Levensmiddelenindustrie. Na een recentelijk vernieuwd gebouw, een directeurswissel en een naamsverandering had het bedrijf dan ook volop nieuwe ontwikkelingen te melden aan de AGF-sector.

Zo'n dertig QA-medewerkers kwamen naar Delfgauw en kregen daar een toelichting op het verbrede dienstenportfolio met onder meer de laboratoria en onderzoeksfaciliteiten die naast Nederland wereldwijd worden aangeboden door een uitgebreid agentennetwerk.

De overname door Normec heeft het bedrijf geen windeieren gelegd, zo vertelde Michel Witmer. "Hierdoor zijn we nog beter in staat om onze klanten in de volle breedte te kunnen ontzorgen op het gebied van voedselveiligheid en kwaliteit."

De aanwezige QA-medewerkers kregen een uitgebreide rondleiding en deden zo de nodige kennis op. Zo wordt van alle proeven een monster zes weken in de diepvries bewaard. Er worden naast residu-analyses onder meer getest op zware metalen, contaminanten in voeding, vitaminen, voedingswaarden en microbiologische methoden.

Ook beschikt Normec Groen Agro Control over een achttal kassen,  waarin proeven worden gedaan om ziektes, virussen en schimmels te onderzoeken. "Zo kunnen we de dagelijkse praktijk van de teler exact nabootsen", aldus Michel. Proeven in de kas worden aangevraagd door telers met dezelfde problematiek.

Klik hier voor de fotoreportage (foto's Daan Sturm)

Voor meer informatie:
Michel Witmer
Normec Groen Agro Control
Distributieweg 1
2645 EG Delfgauw
015 2572511
06 24967047
michel.witmer@normecgroup.com  
www.agrocontrol.nl  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven