Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'essentiële schakel' voor portfolio

Voshol sluit aan bij GreenV

Voshol wordt onderdeel van GreenV. Het bedrijf brengt zijn twee bedrijven, Voshol Warmte- en Elektrotechniek en het Canadese JV Energy Solutions onder bij de internationaal opererende groep van toeleveranciers in de tuinbouwsector. De Vosholbedrijven zijn gespecialiseerd in klimaatsystemen (warmteisolatie- en elektrotechniek) en blijven zelfstandig opereren. 

Voor GreenV is de komst van Voshol een volgende stap in de groeistrategie van de groep die, met de steun van investeerder HAL, de referentie wil worden in de internationale tuinbouw door leidende en innovatieve toeleveranciers met aanvullende competenties en actief op diverse continenten, nauw te laten samenwerken en elkaar te versterken.


Lennert Bredemeijer, Jan en Wilco Voshol van Voshol op HortiContact 2020

GreenV naar Canada
Bij het internationaal opererende bedrijf werken 45 mensen in Waddinxveen en 9 mensen in Canada. Met het aansluiten bij GreenV krijgt de bedrijvengroep fysiek voet aan de grond in Canada waar Voshol een eigen serviceorganisatie heeft die essentiële systeemcomponenten uit de EU op voorraad houdt en van daaruit kan leveren aan Canadese en Amerikaanse tuinbouwklanten.

Beide Voshol bedrijven zullen binnen GreenV zelfstandig en met behoud van hun eigen identiteit en onder hun bestaande namen blijven opereren. Jan Voshol, de Nederlandse directieleden Lennert Bredemeijer en Wilco Voshol, en Field & Operations manager in Canada Henry Friesen blijven onverminderd actief in en betrokken bij de twee operaties in Nederland respectievelijk Canada.

Groei Voshol
Het huidige Voshol maakte vanaf begin jaren negentig een krachtige ontwikkeling door toen Jan Voshol, monteur van beroep, via een management buy-out mede-eigenaar werd van een plaatselijk installatiebedrijf dat daarna verderging onder de naam Voshol Warmte- en Elektrotechniek BV en sterk begon te groeien toen klimaat- en elektrotechniek toegevoegd werden aan de dienstverlening.

In 2003 kreeg hij alle aandelen in handen. Vervolgens gingen de ontwikkelingen binnen het bedrijf nog harder, onder meer door een toenemende vraag uit het buitenland vanwege het complete pakket dat Voshol klanten inmiddels kon bieden. Na meerdere verhuizingen en uitbreidingen streek het bedrijf in Nederland uiteindelijk neer in Waddinxveen.

In Canada is Voshol al sinds 2009 actief. De Canadese vestiging JV Energy Solutions is inmiddels een essentieel bedrijfsonderdeel geworden om de zeer belangrijk geworden Canadese afzetmarkt te kunnen bewerken en te servicen. Na overdracht van zijn aandelen in 2018 aan zoon Wilco, schoonzoon Lennert Bredemeijer en Henry Friesen die de Canadese organisatie runt, is Jan Voshol zeer actief betrokken gebleven bij de twee bedrijven in Nederland en Canada. De aandeelhouders van Voshol zijn na de transactie ook weer aandeelhouder in GreenV groep geworden.

Essentiële schakel in groepsportfolio GreenV
In de loop der jaren is Voshol op het gebied van klimaatbeheersing een vaste waarde geworden voor telers die hun kassen willen uitbreiden, moderniseren of herinrichten, bijvoorbeeld als zij willen overstappen op andere gewassen. Voor GreenV CEO Jan Derck van Karnebeek is Voshol een parel in de wereld van de internationale glastuinbouw.

“Voshol loopt met haar oplossingen echt voorop in de Europese en NoordAmerikaanse markt. Ze is in haar domein de referentie en past om die reden in ons groeiplan dat we stap voor stap uitrollen door gericht nieuwe bedrijven toe te voegen aan onze groep. We versterken met Voshol vooral onze aanwezigheid in Noord-Amerika dat voor ons een belangrijke eindmarkt is én voegen opnieuw essentiële kennis en kunde toe aan onze totaalpropositie.”

"Nog grotere commerciële vuist maken"
Jan Voshol zegt in een reactie: “We blijven onze klanten in Nederland en Canada gewoon op dezelfde manier als voorheen bedienen, maar als onderdeel van GreenV hebben we straks nog meer te bieden. Met de keuze voor GreenV hebben we de continuïteit van Voshol Warmte- Elektrotechniek en JV Energy Solutions op lange termijn gewaarborgd, en daar zijn Lennert, Wilco, Henry en ikzelf natuurlijk enorm blij mee. De groep heeft een uitgesproken langetermijnvisie en ambities die we als bedrijf nooit alleen zouden kunnen realiseren. De markt consolideert in sneltreinvaart en ook wij wilden gewoonweg een keer deze stap zetten.

Onze inbreng binnen GreenV is zonder twijfel een aanvulling op de competenties van de andere samenwerkende bedrijven om steeds complexere klimaatsystemen te ontwerpen, te leveren en compleet te installeren. Mede gezien de ontwikkelingen op de energiemarkt zal er bij het ontwerpen hiervan steeds meer rekening gehouden moeten worden met een duurzame inzet en een duurzaam gebruik van energie. Ondanks het feit dat we in het verleden met Voshol en JV Energy Solutions al hele grote projecten zelfstandig hebben opgeleverd, kunnen we straks in groepsverband een nog grotere commerciële vuist maken op de Canadese en Amerikaanse markt. In het bijzonder in samenwerking met Prins USA en door bestaande netwerken van Prins Group, Stolze en Verboom met elkaar te verbinden.”

Inmiddels bestaat GreenV na diverse opeenvolgende overnames uit Prins Group (kassenbouw; 2020), Stolze (installatietechniek; 2020), HT Verboom (interne transportsystemen; 2022), Prins USA (kassenbouw; 2023), Voshol Warmte- en Elektrotechniek (2023) en JV Energy Solutions (2023).

Betrokken partijen maken geen financiële details van de transactie bekend.

Voor meer informatie:
Voshol Warmte- en Elektrotechniek
[email protected]   
www.janvoshol.nl 
  

 

JV Energy Solutions 
[email protected]
www.jvenergysolutions.com

Publicatiedatum: