Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bekende spintbestrijder uit nieuw zakje met langzame afgifte

Spidex is een van de oudste en meest succesvolle biologische oplossingen die Koppert produceert. Spidex Vital Plus is nu verkrijgbaar in een nieuw hightech zakje met langzame afgifte, waardoor deze vertrouwde natuurlijke oplossing tegen spint nog effectiever is.

Koppert perfectioneert al 55 jaar het kweken van de natuurlijke vijand van spintmijten, Phytoseiulus persimilis. Begin 2020 lanceerde het bedrijf een nieuwe formulering, Spidex Vital, verpakt in een fles. Vandaag gaat Koppert nog een stap verder en brengt Spidex Vital Plus uit in kweekzakjes die van deze roofmijten een nog sterkere natuurlijke oplossing maken voor deze hardnekkige plaag.

Kweekzakjes
Eerder al introduceerde Koppert haar nieuwe kweekzakjes zoals Swirski-Mite Plus en Spical-Plus. Het kweeksysteem dat door de zakjes wordt gecreƫerd, zorgt ervoor dat er meerdere generaties van deze nuttige natuurlijke vijanden kunnen ontstaan. Door Spidex Vital in deze zakjes te verpakken, bevat het nu verschillende stadia van de roofmijt die langzaam uitlopen, waardoor de werkzaamheid over een langere periode wordt verlengd.

"Door de zakjes strategisch te plaatsen in en rond vastgestelde haarden van spint, zijn telers nu in staat verdedigingslinies op te bouwen om verdere verspreiding in het gewas zowel te beheersen als in te dammen", zegt productmanager Tim Bossinga. "Door de opeenvolgende generaties ontsnappen spintmijten niet gemakkelijk aan deze roofmijten. Deze strategische methode kan worden toegepast waar dat het meest nodig is."

Andere voordelen
Spidex Vital Plus biedt een veilige en gezonde oplossing in een wereld waar plagen resistentie opbouwen tegen chemische oplossingen die steeds moeilijker te verkrijgen zijn.

De verhoogde werkzaamheid die Spidex Vital Plus biedt, betekent dat telers meer tijd hebben om zich op andere gebieden van hun werk te concentreren. De toepassing in zakjes is efficiƫnter, wat besparingen op arbeid oplevert. In vergelijking met het product in flessen, blijft er geen residu achter op het gewas. Spidex Vital is in veel landen al een product dat voldoet aan de regelgeving, dus de zakjes kunnen zonder verdere vertraging in de regelgeving worden ingevoerd.

Nadat de roofmijt Phytoseiulus persimilis in de zakjes op een nieuw dieet is gezet, kunnen telers nu zien hoe deze effectieve nuttige mijten van wit naar rood verkleuren wanneer zij hun prooi opsporen en verorberen. Spidex Vital Plus zakjes kunnen worden gebruikt in kasgroenten en sierteelt. In het komende seizoen zullen we het gebruik van Spidex Vital Plus in andere gewassen verder onderzoeken.

Voor meer informatie:
Koppert
[email protected] 
www.koppert.nl 

Publicatiedatum: