Eerste courgettes BelOrta komen uit kas Jochems in Hoogstraten

Woensdagochtend werden de eerste courgettes van 2023 geveild. Met deze verkoop gaat het courgetteseizoen bij BelOrta officieel van start. Teler Jochems uit Hoogstraten voerde ze aan en Fruithandel Sebrechts uit Broechem kocht ze.

In 2022 voerden BelOrta-producenten ongeveer 11 miljoen stuks courgettes aan, waarvan 8 miljoen groene. Hierdoor kan de consument tot en met eind oktober genieten van lokale courgettes.

Volgens recente cijfers van GfK blijkt dat courgette voornamelijk populair is bij jonge singles (<40 jaar) en in Wallonië en Brussel, net zoals dat bij aubergine het geval is. Een andere ontdekking is dat courgette voornamelijk thuis geconsumeerd wordt en in mindere mate in restaurants of bij vrienden.

BelOrta veilt een breed assortiment aan lokaal geteelde courgettes. Naast de gewone, gele en witte courgette is er ook de smaakvolle courgette de Nice die gekenmerkt wordt door een ronde vorm en mooie, groene kleur. Deze courgettesoort is uitermate geschikt om te verwerken in een pasta, ovenschotels of in quiche.

BelOrta biedt ook bio-courgettes en fleur de courgette aan. Deze kleine vruchten van deze laatste courgette, die hun naam ontlenen aan het feit dat de bloem er nog aan zit, worden in culinaire kringen als een ware delicatesse gezien. Omwille van het delicate karakter van deze exclusieve groente wordt fleur de courgette enkel op aanvraag aangeleverd.

Voor meer informatie:
BelOrta
Bruno Vuerinckx
Supervisor Verkoop groenten
Tel: +32 (0)15 565 316
bruno.vuerinckx@belorta.be 
www.belorta.be 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven