Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Onderzoek naar agrivoltaics in kasteelt in Spanje

De Universiteit van Jaén (UJA) en het Instituut voor Landbouw- en Milieuonderzoek van Murcia (IMIDA) nemen deel aan het GLASS-project, een onderzoeksinitiatief dat tot doel heeft hoogwaardige en betaalbare agrivoltaïsche kassen (APV) te ontwerpen voor een duurzame tuinbouw. De studie wordt geleid door de onderzoeksgroep van de afdeling Advances in Photovoltaic Technology (AdPVTech) van de Universiteit van Jaén. IMIDA stelt zijn ervaring bij het optimaliseren van de productiviteit en kwaliteit van gewassen ter beschikking. Ook de Spaanse kassenbouwer J. Huete International neemt deel aan het project. 

Het GLASS-project, dat dit jaar van start is gegaan en zal duren tot 2025, omvat de bouw van een agrivoltaïsche proefkas waarmee zowel J. Huete International als de UJA en IMIDA de commerciële haalbaarheid van dit type installatie willen aantonen.

De kas zal innovatieve fotovoltaïsche oplossingen hebben die speciaal zijn ontwikkeld voor de beschermde teelt. Er zullen fotovoltaïsche technologieën worden bestudeerd met het oog op het telen van productieve en kwaliteitsvolle gewassen en die tegelijkertijd energie kunnen opwekken om de technologische apparatuur van de kas en eventueel andere infrastructuur van een teeltbedrijf te voeden.

De focus van de studie zal liggen op de gewasopbrengst. Daarom is het de bedoeling om verschillende fotovoltaïsche daken te evalueren om te zien welke het meest geschikt zijn voor de tuinbouw. De eerste stap van het onderzoek, die heel 2023 in beslag zal nemen, is het vinden van een model voor een optimale opbrengst van tomaten.

Voor meer informatie:
Javier Huete
J. Huete International
Polígono Industrial Oeste
Calle Ecuador, Parcela 4/10
30820 Alcantarilla (Murcia) - Spanje
[email protected]   
www.jhuete.com

Publicatiedatum: