Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Winkelinterieurontwerper en -coach Anne Visser:

"Nieuwe winkelrouting zorgt voor omzetstijging bij Landwinkel De Verse Kers"

Tholen - De stappen die zijn gezet om tot een verbeteringsslag te komen met Landwinkel de Verse Kers uit Wehl, lijkt meteen zijn vruchten af te werpen. De uitbaatster Annemiek Scholten is zeer tevreden met het bereikte resultaat, vertelt Anne Visser die het nieuwe winkelontwerp voor zijn rekening nam. "Klanten waren direct bijzonder enthousiast. Vraagtekens met betrekking tot bijvoorbeeld de routing van de klant werden uitroeptekens toen ze in de praktijk zag hoe mijn concept in praktijk werkt. Daarnaast durft ze nu al de verwachting uit te spreken dat een omzetstijging van 20% ruim gehaald zal worden."


Annemiek Scholten en Anne Visser

Dat laatste is op basis van de rendementsberekening die  Anne Visser voor haar maakte. De herontwikkeling van Landwinkel de Verse Kers is gedaan in nauwe samenwerking met de onderneemster, branchevereniging AVN gedaan en Anne Visser. AVN biedt leden het marktanalyse plan “STAP" aan. "Vanuit dat plan kwamen een aantal zaken aan de orde waarop ik kon inspelen. Het ging dan met name om de routing voor de klant, de ergonomie, de serviceverlening en bediening en de overzichtelijkheid/presentatie van de producten. Hieraan is ook het perspectief gekoppeld van het te verwachten rendement", ligt Anne toe.

In dit winkelconcept is een nieuwe goed geoutilleerde keuken voor de productie van 'ambachtelijk vers' opgenomen. Op basis van de lay-out schetsen een 3D visual en de adviezen van Anne Visser is gekozen voor een interieur in "cosy-country" stijl. Kamphuis koeltechniek heeft
het iCOOL wandshow-meubel geleverd. 

"Het nieuwe en uitdagende in dit project is dat twee organisaties in een goed samenspel de ondernemer bijstaan in het maken van haar keuzes. Annemiek Scholten, de uitbaatster van “de Verse Kers” heeft de update van haar landwinkel met betrekking tot het winkelinterieur en de keuken onder eigen beheer met lokale ondernemers uitgevoerd. Het is een investering met een mooi winst perspectief als resultaat", zo concludeert Anne.


Routing door de winkel, de view links is van achter naar voren, rechts van voor naar achter.

Toelichting door Anne: "De rode lijn is is de klantroute die wordt geconfronteerd met het totale aanbod. Geel die van het personeel/bediening, zij worden niet geblokkeerd door afsluitingen en kunnen direct service verlenen aan de klant indien gewenst. De meulbels aan de wanden zijn hoog en in het middengebied zijn de meubels laag gehouden. Daardoor is er een optimaal overzicht van ruimte en producten wat voor beleving zorgt."

Voor meer informatie:
Anne Visser
Tel: +31 (0)6 241 954 65
[email protected] 
www.annevisser.nu