Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Eerste Griekse asperges in aantocht bij GrecFresh

"Ik kom uit het Westland van Griekenland"

Tholen - Zijn hele leven pendelt Thanos Motsiopoulos al tussen Nederland en Griekenland. Hoewel geboren en getogen in Nederland woonde hij van 2008 tot 2019 in Griekenland, waar hij onder meer werkzaam was in de export naar de Oost- en Centraal-Europese retail. Na de zoveelste Griekse crisis besloot hij weer in Nederland te gaan werken en zo kwam hij in de AGF-sector terecht. Na enkele jaren bij Levarht en Yex gewerkt te hebben, is Thanos sinds dit jaar voor zichzelf gestart en werd GrecFresh een feit.

"Ik woonde in Griekenland in Veria, een stadje tussen de 60.000 en 70.000 inwoners, omringd door velden met perziken, nectarines en kersen. Mijn doel was altijd om meer met Griekse handel te doen. De regio Centraal-Macedonië, waar ik vandaan kom, is in feite het Westland van Griekenland. Bovendien ligt het stadje op het kruispunt van de twee grote snelwegen in het land. Als ik vanaf mijn balkon weer eens vijftien auto's citrus zag vertrekken, dan wist ik dat er weer een promotie was in één van de supermarkten."

Zijn intrede in de Nederlandse AGF-sector bleek een goede match. "De dynamiek en de steeds wisselende uitdagingen vind ik geweldig. Ik vind de AGF-sector zo leuk, dat ik er spijt van heb dat ik niet eerder in deze sector ben beland. Ik geniet van de dagelijkse interacties met klanten in Europa, van grote internationale retailers tot kleine familiebedrijven en de contacten met telers en importeurs."

In Nederland besefte Thanos pas dat er veel meer mogelijk was met Grieks product in het retailschap. "Duitse en Oost-Europese schappen liggen vol met Grieks product, maar in Nederland zie je het maar zelden. Bij mijn vorige werkgevers was er weinig ruimte om de Griekse producten op de Europese markt te introduceren. Daarom ben ik uit mijn comfortzone gestapt en de uitdaging aangegaan om de mooie Griekse producten in Europa op de kaart te zetten."

"Nederland wordt gedomineerd door de Spaanse handel. Nu heb ik ook niet de illusie dat Griekenland hier een dominante rol zal vervullen, maar ik geloof dat de Griekse producten zeker een mooie aanvulling kunnen zijn. Door de ligging en het hoge aantal zonuren is de kwaliteit van de Griekse AGF-producten echt uniek te noemen", vertelt Thanos.

Naast steenfruit verkoopt GrecFresh onder meer Griekse kiwi's en citrus. Volgende week zullen ook de eerste Griekse witte asperges arriveren. "De vooruitzichten voor het aspergeseizoen zijn erg goed. Momenteel is het goed weer in Griekenland en de telersvereniging waar ik mee werk verwacht een verdubbeling van de oogst ten opzichte van vorig jaar. Ook is het seizoen een stuk eerder begonnen, dus we kunnen een goede start maken."

"Ik vind het lastig om een verwachting uit te spreken waar GrecFresh over pakweg vijf jaar staat, maar ik ben blij dat ik mijn hart gevolgd heb. Er zijn weinig importeurs met een focus op de Griekse producten. Ik heb een uitgebreid netwerk aan telers en coöperaties in Griekenland en weet ook mijn weg binnen de Europese retail, dus daarmee hoop ik me zeker te kunnen onderscheiden", besluit de Griekse Nederlander enthousiast. 

Voor meer informatie:
Thanos Motsiopoulos
GrecFresh
Mob: +31 (0)6 53821842 
[email protected]