"Groenteprijzen de afgelopen twee weken voortdurend gestegen"

De groentemarkt voelt de onzekerheid van het slechte weer en andere uitdagingen die de Spanjaarden en Nederlanders de afgelopen weken hebben moeten doorstaan. "Het waren een paar wilde weken wat betreft de groenteprijzen," zegt Lukasz Jedras, inkoopmanager voor de Poolse importeur Freshvil, donderdag. "We hebben gemerkt dat de markt zich de laatste tijd stabiliseert, maar de laatste twee weken stegen de groenteprijzen voortdurend. Bijna elke dag kregen we een andere prijs dan de dag ervoor, vooral voor paprika's en tomaten. Maar zoals gezegd lijkt het na die turbulente weken nu wat rustiger te worden."

"Deze prijzen zijn niet van blijvende aard en zouden lager moeten dalen dan wat momenteel op de markt te zien is," zegt Jedras. "Ondanks dat er in Spanje en Nederland groenteschaarste was door het slechte weer, geloven we toch dat de prijzen op de markt wat opgeblazen waren. Aangezien dit niet houdbaar is, verwachten wij dat de prijzen binnenkort weer zullen dalen en stabiliseren."

Omdat de Spanjaarden en Nederlanders problemen hadden, moest Freshvil zijn tomaten en paprika's elders zoeken: "Momenteel hebben we tomaten en paprika's van Turkse en Marokkaanse oorsprong geïmporteerd. We hebben deze geïmporteerde producten uitsluitend aan de groothandel en ook aan enkele retailers verkocht. Naast de groentezendingen die momenteel binnenkomen, hebben we ook zendingen ontvangen uit Egypte, Tanzania, bananen uit Ecuador en wat exotisch fruit uit Colombia. Het werk van een importeur is nooit af," besluit Jedras.

Voor meer informatie:
Lukasz Jedras
Freshvil
Tel: +48 602 661 511
procurement@freshvil.com 
www.freshvil.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven